Forside Erhverv Viceborgmester: Lugt- og støjgener er frustrerende for vores borgere

Viceborgmester: Lugt- og støjgener er frustrerende for vores borgere

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I går kunne Fredericia AVISEN berette om en stor og stigende frustration fra borgere på de sociale medier, som følge af lugt- og støjgenerne på Shell Raffinaderiet på Egeskovvej. I dag har vi talt med 1. Viceborgmester Susanne Eilersen om problemstillingen. 

Susanne Eilersen holder sommerferie, men følger naturligvis med i medierne og hun har også set nogle af de mange indlæg på Facebook om lugtgenerne fra Shell i Fredericia. Hun roser imidlertid virksomheden for at kommunikere ud, at det kan forekomme, men forstår samtidig borgernes bekymring og frustration over generne.

Shell
Foreløbig kan Shell Raffinaderiet fortsætte med at levere overskudsvarme til fjernevarmen i Fredericia.

“Jeg kan godt forstå folks frustration. Fredericia Kommune taler løbende med Shell Raffinaderiet, også om lugtgener – og virksomheden har kommunikeret ud, at der kunne være en del nu her,” siger Susanne Eilersen og fortsætter:

“At vejret så er varmt, vindstille og ja sommerligt på samme tidspunkt, er i denne sammenhæng bare træls. Jeg kan sagtens følge de mange borgere i, at det er en kæmpe gene, at det lugter og støjer. Man burde med teknologisk viden kunne finde bedre løsninger, der kan afhjælpe de lugt- og støjgener, hvilket jeg også er sikker på, at virksomheden arbejder på at finde hele tiden. Jeg vil bede miljøudvalget om fortsætte dialogen med Shell Raffinaderiet. Det er nødvendigt. Vi har jo ansvaret for borgerne”.

Susanne Eilersen var i øvrigt en af de politikere i Fredericia, som var optaget af, at Shell Raffinaderiet ikke blev solgt til den randrusianske erhvervsmand Tommy Frank, da hun frygtede, at hans virksomhed ikke kunne løfte de miljø- og sikkerhedsmæssige problemstillinger, der er omkring et by-raffinaderi.

DEL