Sådan siger Egon i Olsen Banden i Jylland. Det samme kan man passe konstatere om Danmark, der nu er i ottendedelsfinalen ved VM.

Det var ikke kønt, men effektivt. Åge Hareide var formentlig blevet sablet ned, hvis han havde stillet op med en naiv offensiv for at sikre Danmark videre avancement ved VM. Den der ler sidst, ler bedst. Sådan må Hareide have det, da han havde én mission: At få Danmark videre.

Grækenland snuppede EM-guldet i 2004 med en betondefensiv under Otto Rehhagel og Danmark havde også defensiven i højsædet under EM i 1992. Dermed er det bevist, at man ikke altid kommer langt på en sprudlende offensiv, og i stedet skal bygge fundamentet op nede fra.

Dermed ikke sagt, at den danske offensiv ikke skal forbedres – for det skal den. Christian Eriksen har kun shinet i ganske få momenter og driblekongen Sisto har slet ikke ramt niveau. Der skal formentlig andre boller på suppen, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om videre avancement, men det defensiven fundament er trods alt i orden.

På papiret er Frankrig et bedre hold end Kroatien, som Danmark møder i ottendedelsfinalen, men man skal ikke kimse af kroaterne. Kroatien har været et af slutrundernes bedst spilende mandskaber anført af Ivan Rakitic og Luka Modric på den centrale midtbane.

Det skal dog blive spændende at se, om de kan nedbryde et solidt dansk fundament. Danmark vil formentlig igen pakke sig, som det var tilfældet mod Frankrig. Andreas Christensen udfyldte lige præcis den rolle som han skulle i den kamp med at være stopklodsen foran forsvaret, og det var med til at forhindre store franske chancer. Den taktik kan med fordel blive gentaget mod Kroatien.

Offensivt skal kortene dog rystes, og det vil ikke være overraskende, hvis Pione Sisto bliver bænket og Yusuff Poulsen glider tilbage i startopstillingen efter endt karantæne. Det vil heller ikke komme som en stor overraskelse, hvis Martin Braithwaite ryger på bænken til fordel for Nicolai Jørgensen for at styrke det danske hovedstødsspil, som kan blive kampafgørende mod Kroatien.

Under alle omstændigheder skal vi som danskere være stolte af at være blandt verdens 16 bedste hold. Det var langt fra givet, at Danmark kom videre.

Vi skal ikke hjem, vi skal videre.

-PVA-

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk