Kroatien har tryllebundet os under VM-slutrunden, hvor Dansk Boldspil Union skal betale en mærkværdig bøde, men til gengæld kan vi glæde os over berigende skriverier fra Lothar Matthäus, gensyn med Maradona andre koryfæer, der minder os om fodboldens fantastiske historie.

Argentina har været en stor fæl skuffelse. Superhelten Lionel Messi shiner ikke, og flopper big time. Et katastrofalt og smertefuldt nederlag til Kroatien har sat argentinerne under stort pres, da de kun spillede 1-1 i deres åbningskamp mod Island. Argentinerne møder godt nok Nigeria, som ikke er at regne som en magtfaktor, men som Argentina spiller, kan man intet tage for givet. Diego Maradona, der i lighed med flere koryfæer, er at finde til VM-slutrunden, må sidde og græmme sig.

Et hold, der til gengæld har toppet, er Belgien. Belgierne sprudler og ligner et hold, der har semifinalepotentiale. Romelu Lukaku viser, at han er en af de skarpeste angribere i verden, og samtidig kreerede Eden Hazard og leverede på et højt niveau, som gør, at Belgien pt. virkelig shiner.

Et andet hold, der har set godt ud, er England. Jovist vandt de ikke overbevisende mod Tunesien i kamp 1, men deres chancer var til meget mere. I gårdagens kamp mod Panama kom det sprudlende til udtryk. England var nærmest skræmmende effektive, som man ellers forbinder med tyskerne.

Efter Sydamerika ellers havde lavet svanens død ved at underpræstere på det groveste, vågnede Columbia op til dåd mod Polen. VM har brug for sprudlende Sydamerika, og det var hvad Columbia kom med mod Polen. James Rodriguez og Falcao gjorde det af med den polske superstjerne Robert Lewandowski.

Og ej at forglemme Kroatien. De kan være på vej noget mod stort som i 1998, hvor Davor Šuker, Robert Prosinečki og co. berigede fodboldelskere verden over. Denne gang er det Ivan Rakitic og Luka Modric, der har stjålet den store scene. Hvilken præstation de leverede mod Argentina, den var mageløs.

Til slutrunden har vi også været berettiget med, at flere af de helt store helte har været til stede. Således er den legendariske tysker, Lothar Matthäus, der skriver analyser til internationale medier, heriblandt Politiken, at finde i det russiske. Det samme gør sig gældende som flere af de helt store legender, Diego Maradona og legendariske Carlos Valderrama, som er til stede, når henholdsvis Argentina og Columbia spiller.

FIFA er også kommet i fokus. Under slutrunden er der blevet tildelt bøder til flere nationer for deres fans’ opførsel. Der har ikke været optøjer eller lignende, som man kender det fra klubkampe, men alligevel har FIFA stanget bøder ud, heriblandt til DBU, fordi danske fans har haft et sexitisk banner med på stadion mod Australien. Snakken går på, at det drejer sig om et banner med teksten “Store patter”, som altså koster DBU over 100.000 kr. Det er lige at overdrive den fra FIFAs side.

Til gengæld kan vi se frem til en sidste runde af gruppespillet, hvor flere af de store nationer er tvunget fremad banen for at sikre sig både videre avancement og førstepladsen i deres gruppe.

-PVA-

Annonce