Det er blevet vedtaget, at i næste sæson er det igen tilladt at bruge fem udskiftninger i fodbold. Nu er det op til de enkelte lande at tage stilling til om de vil gøre brug af mulighedenn.

Efter corona-nedlukningen blev det muligt at kunne lave fem udskiftninger, og det fortsætter i næste sæson, da det også bliver et komprimeret kampprogram med tanke på, at de forskellige turneringer skal afvikles inden EM 2021.

Det kan der godt være noget om. Man kan bare se spillerne i et meget sammenpresset program nu her, og med en kort sommerferie når de ikke at få restitueret. Der bliver heller ikke en lang vinterpause at se frem til, da turneringen skal tidligt igang i forhold til at blive færdig til tiden.

Derfor giver det rigtig god mening fysiologisk at tillade fem udskiftninger, men der er flere aspekter i det, som kommer til at udvikle fodbolden i en anden retning, end den hidtil har været.

Forskellen mellem top og bund kan blive større, da de større klubber har råd til at have bedre spillere siddende på bænken end de mindre klubber. Dermed vil det i endnu højere grad tilgodese topholdene, der vil kunne udnytte en bred bænk endnu mere end man kan i forvejen. Uden det er hensigten vil man derfor formentlig komme til at se færre overraskende resultater.

Et andet aspekt i det er økonomi. Mindre klubber kan nu føle, at de bliver tvunget ud i at bruge penge flere penge end de har. Man skal naturligvis ikke lade sig lokke, men i forhold til den sportslige præmis kan man føle sig så presset, at det bliver en realitet.

De fem udskiftninger giver også trænerne nye værktøjer. Kan en spiller eksempelvis kun spille 30 minutter i et opgør, så kan man gøre sig overvejelser om, hvordan man vil bruge den pågældende spiller. Med kun tre udskiftninger til rådighed ville det oplagte være at smide spilleren i ilden med 30 minutter igen, men nu kan man tillade sig at starte med spilleren på banen, da man så stadig vil have fire muligheder for at skifte ud efterfølgende.

Med de fem udskiftninger er der under alle omstændigheder mange scenerier, som man kan tænke, men det vigtigste er først og fremmest at sørge for, at spillerne ikke blive overbelastet og løber ind i dumme skader på den baggrund.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer