Mona Frankby, som er medindehaver af Cocktail & Lounge bar, har budt Kulturjournalisten og den ciderglade Sportsjournalist på lette sommerdrinks med egen opskrift.

Vi ankommer til Cocktail i Prinsessegade nærmest i en hedebølge – sommervejret har vist sig fra sin bedste side af. De har netop åbnet og de første kunder er klar til at nyde cocktails udenfor i solen. Vi går i baren, hvor der er mere tempereret end i den solbeskinnede fæstningsby.

Mona skal lige servere et par drinks, før hun er klar til at imponere drengene med et par egne kreationer. Kan hun mon fange interessen hos en henholdsvis rødvins- og cidernyder.

cocktail
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Nu er det tid til drengene og vi er spændte den første, vi skal stifte bekendtskab med er Red Room.

RED ROOM

“Det er en vi selv har fundet på , fordi vi skulle lave en cocktail i forbindelse med premieren til filmen Fifty Shades Darker. Det skulle være månedens cocktail i forbindelse med den kom ud, og så fandt jeg en cocktail på nettet, der hedder Red Room. Den så godt ud, men smagte ikke godt. Vi havde offentliggjort, at vi havde en Red Room, så jeg måtte selv i gang med at lave en selv, som jeg synes smagte godt. Den er blevet mega lækker og det er blevet vores signaturcocktail”, siger Mona.

cocktail
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Patrick Viborg, som er den cider glade sportsjournalist, smiler med øjnene efter første møde med det sorte sugerør. Jeg selv glemmer et øjeblik, at der er alkohol i denne cocktail. Nu er chancen for, at vi er på vej til at se Fifty Shades meget lille, men Red Room smager super og er forfriskende her i sommervarmen. “Vores kunder elsker Red Room, ofte sidder de op fanger de små stykker granatæble op og spiser”, siger Mona, men jeg selv sidder og fanger bær.

Indeholder: granatæblesirup, rom, isterninger, ginger alé, pyntet med granatæble og lime.

cocktail
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Prinsen af Egypten

Mona fortæller, at de ofte har teatergæster derfor var det naturligt, at til sidste forestilling at lave en Prinsen af Egypten.

cocktail
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vi er igen i det lyserøde miljø, men det gør ikke spor, igen overrasker Mona os med kvindelist. Vi er et øjeblik lidt nervøse for at sende forkerte signaler to mænd i en bar, der udelukkende drikker pink cocktails. Men der er også noget moderne macho over at finde ro i, at de smager virkeligt godt. Prinsen af Egypten smager en anelse mere af alkohol uden, at den er fremtrædende. Vi behøver nok ikke at nævne, at jordbærret også blev fortæret.

Indeholder: Gordens pink gin (jordbær destilleret gin), granatæblesirup og lemonsodavand. Granatæble og jordbær pyntes den med.

Ok Mona – du fik os, det er to rigtige gode bud på sommercocktails.

cocktail
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN