Visioner skal være konkrete og have reelt indhold for at man kan forholde sig til dem. Ellers er de værdiløse.

En af de konkrete visioner for mig er øget bosætning i Fredericia. Vi skal aldrig være tilfredse med, at der er flere fraflyttere end tilflyttere. Vi skal udnytte det store potentiale Fredericia har indenfor mange områder; erhverv, natur, beskæftigelse og kultur blot for at nævne nogle. Disse områder skal vi sætte massivt ind på at gøre til de mest førende og attraktive. Vi skal ikke tage de kedelige pladser, når det handler om erhvervsvenlighed eller beskæftigelse. Vi skal sætte meget mere fokus på Fredericias mangfoldige og unikke natur, som fortjener langt mere markedsføring og ikke skal stå i skyggen for attraktioner i nabokommuner. Kulturlivet skal ikke kun være centreret om et fyrtårn i form af musicalteater, men der skal være plads til meget mere bredde, hvor Fredericia er centrum for kulturelle fyrtårn i høj liga.

Men vi skal også meget mere end det. En vision skal både have fokus på at højne det eksisterende og være fremsynet i forhold til nye områder. Det kan f.eks. være indenfor uddannelsesområdet, hvor vi skal gøre langt mere for at tiltrække fremtidens uddannelsesinstitutioner.

Fredericia har mulighederne, og vi skal levere meget andet end dårlige sager til medierne og diverse advokatundersøgelser. Og vi har ikke tid til ikke at levere.

Visionen for mig er ikke kun at præsentere en retning for Fredericia indenfor de enkelte områder, det er i høj grad også en ambition om at levere det. Og på den front har det stået lidt for sløjt til, hvilket måske også forklarer, at bosætningen desværre ikke har udviklet sig mere i positiv retning.

Derfor ser jeg meget gerne, at der allerede nu trykkes markant på speederen for at øge bosætning i Fredericia. For mig er visionen på plads, så vi sammen kan gøre ord til handling.

Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
15:21 - 10. marts 2021 15:21

Ordene for ambitionerne mangler ikke. Fredericia er ekspert i at sætte skibe i vandet, men de kommer sjældent i havn, for man er mere optaget af at snakke og tale byen op end at handle, og ikke mindst holde fast i det man har besluttet. Byen har i mange år været kendt for nogle mindre heldige ting, som nok har gjort sit til at folk gerne tog til Fredericia for at gå i teater, men ikke ønskede at bosætte sig der. Fredericia er ikke nogen hyggelig by, modsat vore nabobyer. Havneområdet med dyre lejligheder kunne ligeså godt være et sted i Rusland.