Forside Debat Vi skal have et ulighedsstop i Fredericia

Vi skal have et ulighedsstop i Fredericia

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Af spidskandidat for SF i Fredericia, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding 

Måske kommer det bag på dig, men uligheden i Fredericia er vokset markant. De sidste 10 år har den rigeste tiendedel i Fredericia Kommune fået 13,0% flere penge mellem hænderne, mens den fattigste tiendedel i kommunen er blevet 8,2% fattigere.

Et af de steder, hvor uligheden især mærkes er på antallet af fattige børn. Der er nu 710 børn, der lever i økonomisk trængte familier. Alene fra 2016 til 2017 er stigningen på 36,5 %, og indførelsen af lavere ydelser til de mest trængte ledige er en del af forklaringen.      

Det er aldrig børnenes skyld, når en familie er økonomisk trængt. Men børnene oplever konsekvenserne. Det er dem, som oplever sig anderledes end deres klassekammerater, når de ikke kan deltage på lige fod med deres kammerater i ting, som andre betragter som selvfølgeligheder. Det sker, når der ikke er penge til kontingentet i fodboldklubben, gaven til børnefødselsdagen eller til lejrturen. Faren er, at børnene bliver isoleret fra fællesskabet med andre børn. Det har betydning for deres selvværd, deres sociale udvikling, og for opbygning af de færdigheder og det netværk, der skal hjælpe dem videre i livet.

Jeg var stolt, da SF i 2011 var med til at afskaffe fattigdomsydelserne. Det halverede antallet af fattige børn. Desværre har højrefløjen atter indført nye fattigdomsydelser, og dem skal vi af med. Vi skal afskaffe børnefattigdom ved at fjerne kontanthjælpsloftet. Men vi har også brug for et ulighedsstop, hvor en del af svaret er formueskat og topskat på aktieindkomster. Et valg skal derfor handle om at sætte en stopper for skattelettelser, der gavner dem, der har mest. En ny politik skal investere pengene i vores skoler og ældrepleje i stedet – det er trods alt det brede flertal, der skal hente sin tryghed her, når de skal have børnene passet eller omsorg for deres gamle mor og far.


http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL