Den 22. august siger Josephine på 25 og Victor på 26 ja til hinanden og til kærligheden. Dette trods udfordringen i at alle del-planer har skullet være fleksible, de sidste mange måneder.

Da Danmark meldte lukket land grundet Corona, blev Josephine Finnemann så ked af det, at det var svært at fastholde sin ellers positive tilgang til det bryllup, hun glædede sig så meget til. Vivi Bjerg Viuff, Josephines mor holdte hovedet klart, og mindede hendes datter om, at alt nok skulle gå, for der var flere måder de kunne gribe brylluppet an på, vigtigst var jo trods alt kærligheden. Far Kresten var lidt mere skeptisk.

Det hele begyndte på Tinder – hvor Josephine og Viktor fandt hinanden, mødet blev til en date med en øl – og efter 2 måneder flyttede de sammen. Victor friede efter 8 måneder, og forlovelsen blev fejret med rosé champagne og facetime til forældrene, for parret var i Paris, hvor Victor friede på toppen af Triumfbuen omgivet af kinesere, som forevigede den romantiske stund billedligt mangfoldigt.

“Vi har aldrig før holdt en stor fest, og dette gik klart op for os, da vi pludselig skulle giftes. Vi kunne godt mærke at det krævede sit at holde overblik ift. alt det som skulle planlægges. Det var i denne situation jeg ringede til Maria Lantau fra Brudestyling, og det er det bedste, jeg har gjort”, fortæller Josephine mig, da jeg interviewer hende i telefonen forleden dag.

Det er Maria som har sat Fredericia Avisen i kontakt med Josephine. Vores ønske var en historie om et brudepar, som havde valgt at holde ved deres bryllupsdato, trods den usikkerhed som Corona bragte verden.

“Jeg beskrev mine tanker for Maria, og hun har sørget for alt”, fortæller Josephine, “og bogstavelig talt ALLE har haft forståelse i denne situation, både præsten, gæsterne, leverandørerne og vores bryllupsplanlægger”.

“Vi skal vies ved søen i mine forældres have og holder festen i gildesalen i Danmarks franske oase: La Petite Provence. Alle gæsterne er forberedte på at omstændighederne bliver lidt anderledes. Bl.a. har vi opdelt vores gæster i zoner f eks. i forhold til brug af toiletterne, på dansegulvet vil der være galla handsker og ved bordene målebånd, så vi kan holde 1 meters afstand, fra næse til næse. Derudover har vi fået produceret sprit-bøtter med label hvor der står: `Josephine og Victor – spritsikre på hinanden´. Vi griber alvoren med et smil på læben og høj respekt”, siger Josephine.

“Vi håber stadig på en ekstra åbning 8. august, så alle gæster kan komme med. Lige nu må vi være 50 og vi har oprindeligt inviteret 80 mennesker – så vi krydser fingre for at de sidste 30 også kan være med, for vi vil gerne se alle. Og alle har været så søde hele vejen igennem. Kuvert antallet har vi fået lov til at rette til undervejs, og det er perfekt i denne situation”.

https://www.eucl.dk/
Annonce

“Jeg er klar”, fortæller Josephine. “Lige nu går vi i en ventefase, og der er ikke meget vi kan gå i gang med, f.eks. må bordplanen vente”.

“Victor og jeg er modsætninger – både i hverdagen og i de valg som skal gøres i forbindelse med vores bryllup”.

“Vi har simpelthen ikke de samme holdninger hverken i forhold til musik eller politik, og det giver os mange gode snakke. Jeg er til country og Victor kan lide rock. Ligeledes er jeg jyde og Victor er fra Sjælland, det er sjovt, men der er virkelig forskel på kulturen rundt omkring i landet”.

“I forbindelse med brylluppet er Victor til sund vegetarisk mad, mens jeg klart er til masser af kød. Jeg vil gerne have en helt almindelig kage med banan og flødeskum som jeg plejer at få til min fødselsdag, mens Victor ønsker sig en `rigtig´ bryllupskage” siger Josephine og griner i telefonen.

Stemningen i telefonen er let, og billedet af brylluppet står som et klart billede for mig, mens jeg taler med Josephine som tydeligvis glæder sig. “Der er et stærkt islæt af humor i vores familie – uanset hvad, sagde min mormor Lilly, at hun kom til brylluppet, for som hun påpegede, har livet budt hende meget bl.a. 3 kræftsygdomme, men aldrig slået hende ihjel, så hvis det blev Corona, ville det næsten være komisk – ja, det sagde hun, fortæller Josephine.

“Min mormor Lilly og morfar Vagn betyder meget for mig. Den weekend hvor vi skal giftes er den samme weekend hvor de blev gift for 66 år siden (den 20/8 1954). Sidste år holdte de krondiamantbryllup. Derfor har vi holdt fast i at den 22. august er datoen for vores bryllup. Det skulle simpelthen være denne dag. Jeg tror ikke at mange får lov at opleve at være gift så mange år” slutter Josephine.

Leave a Reply