Fredericia AVISEN er på Kreative Dage 18 og som kulturredaktør dykker jeg ned i underskoven af kreativitet. Vi har tidligere mødt Iris Bakker til Trekantens Festuge, nu er hun også at finde i MESSE C.

Fredericia AVISEN har lige afsluttet et spændende interview med det populære kjolefirma Du MIlde, da jeg støder på Iris Bakker. Hun har en tiltrængt pause fra sin plads midt i den store messehal.

Iris Bakker er en spændende kunstner med en utraditionel måde at portrættere folk på. Hun sidder over for personen og holder øjenkontakt, mens begge hendes hænder simultant afbilder personen. Hendes streg er personlig og på magisk vis spotter hun mere, end man tror, mens hun ser en dybt i øjnene.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sidst vi stødte på hende, sad hun på Rådhuspladsen i Fredericia og tilbød forbi passerende et gratis portræt, nu sidder hun i myldretrafikken med en ny form for tilbud.

Iris
Iris Bakker på Rådhuspladsen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg sætter mig foran Iris velvidende om, at prisen er minimum en krone og op til, hvad jeg synes kunsten er værd. Det er i virkeligheden et svært og klogt dilemma, i en hal hvor folk fylder deres tasker med alt, hvad der lugter af gratis, for gratishedens skyld. Det er sådanne ting jeg bifalder og kalder kunstnerisk finurlighed.

Jeg interviewer Iris, mens hun kigger mig dybt i øjnene, det er ikke fordi det er mig, det gør hun ved alle. Det er en meget intim og akavet situation, man kigger ikke ned på papiret, det er et intenst øjeblik.

“Der er nogen, der står og kigger og ikke rigtigt tør, men så kommer de alligevel. Andre nævner, at det er utroligt, så meget jeg får med og specielt, når jeg vælger nogle farver, der betyder noget for dem”, siger Iris.

Der går ikke længe før, Iris slipper blikket fra mine øjne, da jeg kigger ned, smiler jeg. “Det er jo mig”, tænker jeg og smiler igen, Iris spreder nøjagtig den følelse ved alle, som hun tegner denne dag.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En dame kommer forbi, hun holder sin mobil op, mens Iris tegner løs, et par kommer og der er ingen opgave, der bliver sagt nej til. Alle får et minde for livet. Jeg kan spotte talent og jeg er sikker på, at alle gemmer deres tegning og en dag vil kunne fortælle at Iris mødte du i MESSE C.

Se mere til Iris Bakker her

www.caferazz.dk
Annonce