Forside esport Vi møder et af de kendte ansigter fra pixel.tv

Vi møder et af de kendte ansigter fra pixel.tv

DEL
Pixel.tv
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN elsker gaming og en af dem, der fangede kulturen i dens spæde start var Thomas Bense. Han producerede Gamezone på DK4 og det blev startskudet til Pixel.tv som er pionererne inden for gaming og internet tv.

Thomas Bense startede sin karriere i hip hop, ligesom jeg selv, så vi starter interviewet med en snak om gamle dage. Til NPF plejer vi at møde hinanden i FIFA-kamp, der streames på Pixel.tv og Elgiganten, årets resultat undlader vi at skrive i artiklen.

Thomas er træt, så vi starter med et ingefærshot, det vil helt sikkert gøre chefredaktøren glad, da det er hans yndlingskur mod alverdens sygdomme.

Hvornår startede i Pixel.tv ?

“Vi startede Pixel.tv tilbage i 2007”, siger Thomas.

Hvordan er det så, at man nu i 2018 kan fylde et messecenter med cirka 4600 gamingentusiaster?

“Det er fedt, det er sjovt, det har man kunnet i andre lande i meget lang tid. NPF er dog unik. Det er den største af sin slags, og så NPF var også tidligt ude. Der er kommet mange efter, som er faldet over Counterstrike, hvorefter de troede, at de var e-sportstjerner. Ja, der er kommet initiativer fra gud og hver mand, men NPF har været her i lang tid. Det giver NPF en høj status, men hæver også niveauet.”

Hvad betyder det for jer at være repræsenteret her på NPF?

“Det er rigtig mange mange gode ting i det. For det første får vi får lavet godt indhold til vores TV-kanal og vores online platform. For det andet får vi mulighed for at møde dem, der ser og følger os. I går mødte vi f.eks. en gamer sammen med sin kæreste. Hans chatnavn er ” zpectre “, når han skriver på pixel.tv. Med mødet her i Fredericia får vi sat ansigt på, hvilket er fedt”, siger Thomas.

Zpectre havde i øvrigt lavet 48 cupcakes med glassur tegnet i pixel tvs logo, hvilket Thomas Bense synes, er super fedt!

Hvad synes du om de mange nicknames?

“Det er måske lidt mærkeligt og det er lidt underligt for fok af vores generation, at man hedder sjovpapegøje22 eller sådan noget, men det er sjovt at se menneskerne herude, hvor de hedder Anders og Thomas, som os andre”, siger Thomas.

Er e-sport blevet anerkendt nu?

“Det synes jeg, det er gået lynhurtigt efter de fine herrer i pænt tøj, som tager beslutninger på de store medier, har fundet ud af at de unge drenge vinder milioner af kroner på noget, de ikke tidligere har lagt mærke til. Ligeså snart vi fik gennembruddet med danske hold, kom accepten hurtigt fra de brede mainstreammedier”, fortæller Thomas.

Nu kalder jeg jer for pionerer, I var nogle af de første, der forstod at man ikke behøvede en tv-station. Forbliver i pixel.tv?

“Vi er en lille flok entusiaster, der er vilde med action, eventyr eller fodboldspil, så det kræver noget af en større organisation at tage sig til os, vi er ikke nemme at sætte i båse med hvor mange penge, man skal tjene. Vi har i dag både en online platform og en tv-kanalsplatform”, fortæller Thomas.

Pixel.tv lever af reklamer og events, som f.eks. NPF. De får ikke penge fra staten. Det har været en fornøjelse at følge pixel.tv i 11 år, hvis du selv vil se med kan du starte rejsen her.

https://www.byensrens.dk/
Annonced