Når genetablering af det nye Fredericia Teater fylder så meget på den politiske dagsorden, og der ligefrem afholdes et ekstraordinært byrådsmøde for at drøfte det fremtidige musicalteater, så vækker det stor undren. Ikke undren over en interesse i at få et Fredericia Teater, men en stor undren over den politiske og demokratiske proces.

Der er tilsyneladende et stort ønske om at levere netop på den front. At levere et nyt teater og nå i mål i 2020, som det udtrykkes. Der er for meget travlhed om at forsøge at gentage succesen. Alt skal på plads, en projektleder er ansat og man er allerede i gang med at lave et program. Og det er tilsyneladende også den tidligere succes, der skal begrunde, at der gives statslig finansiering til det nye teater. Men det er ikke kun et spørgsmål om, hvorvidt vi har fortjent det. Det er et spørgsmål om, hvorvidt der er en grundlæggende tro på, at vi kan leve op til ansvaret – også det økonomiske.

Der har i processen ikke været et eneste ord om at levere oprydning. Og det vækker ikke bare undren men også en smule ærgrelse over dømmekraften. For vi er langt fra at have ryddet op i den tidligere proces.

Vi skal både kigge fremad og have visioner for kulturområdet, og det sjoveste og nemmeste er at sætte de nye projekter i gang og føre dem ud i livet.

Men det er også strengt nødvendigt, at der ryddes op i fortiden. For mig er det ikke bare det juridiske, der skal ryddes op i ved at få lavet en grundig undersøgelse, men i den grad også åbenheden og tydeligheden omkring det, der jo gik så galt tidligere. Har man lært af det? Og i givet fald hvad har vi lært? Og hvordan vil vi skabe et bedre grundlag for, at det ikke gentager sig?

For mig er det helt essentielt for at bevare respekten og tilliden i det lokale demokrati. At vi også har mod til at turde tale om det, der ikke gik godt. Det er ordentligt, og det er at udvise ansvarlighed. Jeg kan glæde mig til et nyt Fredericia Teater, men der skal fortsat være fokus på at levere oprydning.

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
1 måned siden

Kommunalbestyrelsen tør ikke rydde op! De er bange for selv at få fingrene klemt!

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
1 måned siden

Vi er der, hvor den eneste mulighed er en politianmeldelse. Borgerne må tage sagen i egen hånd!
Det næste er, at ingen af de nuværende kommunalbestyrelsesmedlemmer er værdige til at opstille til KV21! Jeg vil personligt ikke kunne stemme på nogen af dem!

Sidst redigeret 1 måned siden af JJPedersen
Jesper
Jesper
1 måned siden

Hvasså… Har du fået meldt dem til politiet nu, eller er det bare brok og skriverier uden substans eller hva…? 😜

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
30 dage siden
Svar til  Jesper

Kære Jesper
Ja, blot lav sjov med det. Umiddelbart kan jeg ikke melde dem til politiet, men det kanen gruppe af borgere. Problemet er, at vi ikke ved, hvor alle disse penge er blevet af. Hvis kommunalbestyrelsen ikke vil vide det eller ved det?
Kære Jesper
Ja, blot lav sjov med det. Umiddelbart kan jeg ikke melde dem til politiet, men det kan en gruppe af borgere. Problemet er, at vi ikke ved, hvor alle disse penge er blevet af. Ved kommunalbestyrelsen det eller vil de ikke vide det?

Sidst redigeret 30 dage siden af JJPedersen