Mange nysgerrige borgere var stoppet op ved Volden, hvor man er i gang med en større fældning af træer. Det forventes at projektet er færdigt i april og man igen kan se mere af vores smukke grønne voldanlæg.

Lysregulering, maskiner og lyden af motorsav, det er ikke hverdagskost på denne strækning ved ravelinen mod Fæstningsalleen. Men der er heftig aktivitet, de lange tynde træer falder en efter en som en dans på taget af byens stolthed. Flere forbipasserende hundeluftere kommer med små sure kommentarer som, “så må vi tage ud af byen for at se på rådyr”, og “er det virkelig nødvendigt at fælde det hele”.  Andre ser bare på maskiner, det er noget som optager fredericianerne.

Kulturarsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen fortæller om projektet

Jeg tager kontakt til Mikael Holdgaard Nielsen, der er kulturarvsinspektør, han møder op på Fæstningsalleen og fortæller, hvorfor det er nødvendigt at få tyndet ud i træerne og få det oprindelige grønne græsunderlag frem og vise endnu mere af vores flotte kulturarv.

“I første omgang så rydder vi ravelinen foran hovedindgangen til Kongens Port, for at få udtrykket fra 1600 årstallet frem. Vi har nogle udtryk her på Fredericia Vold, blandt andet på Prinsessens Bastion, der står med kanoner som i 1849. Vi har tre bastioner som repræsenterer udtrykket fra 1864, og nu vil vi så gerne have det her udtryk fra det 1600 århundrede frem. Det får vi ved at rydde Kongens Bastion, vi får det ved at rydde ved Danmarks Bastion, ved Lundings monument, og endelig ved ravelinen, som vi står foran nu”, siger Mikael.

(Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN

“Man kan se med de rydninger, som vi foretager, at det faktisk er et mindre bjerg, der træder frem. Det er helt utroligt, hvad det gør ved udtrykket, træerne bliver fjernet og ravelinen kommer frem. Der har været lidt en diskussion med, at vi fjerner mange træer, det er også rigtigt, men meget af det vi fjerner, det er stangskov. Det er tynde træer som, der bare skyder op for at få lys. De kan ikke bruges til noget og kan ikke stå solitært. Vi lader nogle enkelte træer stå som kan få lov til at udfolde sig med deres krone, så de står rigtig flot, samtidig bevarer vi også nogle hvidtjørn, som er noget af det mest oprigtige, vi har på Volden”, siger Mikael.

(Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN

Planen er at græsset skal gro bagved også, ligesom på resten at voldanlægget, det er ikke kun for synets skyld, at græsset holder fast på formen.

“Græsset er med til at holde på jordformerne, i dag har vi ret store regnskyl, som laver dybe rander i fortidsmindet. Det er noget skidt, så når vi får fjernet træerne, har vi stadig rødderne som holder på jordformerne, så får vi græsset der holder yderligere på formerne og det tjener alt sammen til fortidsmindets gavn. Vi skal tænke på. at vi har et internationalt monument som er Fredericias DNA og det fortjener at komme frem og blive set”, afslutter Mikael.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer