Knap en ud af fem danskere, som inden for det seneste halve år er gået til personalet i et supermarked for at påpege en prisfejl eller andre fejl, har oplevet at få en nedladende, ubehagelig eller arrogant behandling. Det viser en undersøgelse, YouGov har lavet for Søndagsavisen.

”Det er simpelthen uartigt. Når man ikke har styr på sin forretning og begår fejl, så er det butikken, der har et problem, og så siger man altså undskyld. Supermarkedskæderne skal gøre det klart for deres medarbejdere, at de skal tage et ansvar, når der sker fejl,” siger Henrik Meng, der er ekspert i service, til Søndagsavisen.

I Danmarks to største supermarkedskæder, Coop og Dansk Supermarked, finder man det da også helt uacceptabelt, hvis personalet opfører sig arrogant overfor kunder, der oplever fejl.

”I de situationer skal medarbejderen selvfølgelig beklage fejlen og betale pengene tilbage med det samme,” siger Jens Juul, kommunikationsdirektør i Coop.

Ind imellem er det kunders aggressive opførsel, der får personalet til at reagere. Men heller ikke det er okay, mener Jens Juul.

”Uanset hvad er det vores politik, at henvendelser skal besvares venligt,” siger han.

Langt de fleste kunder oplever dog generelt en god behandling, når de henvender sig til personalet. Og sådan skal det også være, mener Henrik Meng.

”Det er ekstremt vigtigt, hvis man vil have kunderne til at komme igen, så det skal bare sidde på rygraden,” siger han.