Martin Creeds kunstinstallation Half the Air in a Given Space på hele tre steder i Trekantområdet. Half the Air in a Given Space er en rumlig installation, der aktiverer de besøgende og gør kunsten til en kropslig oplevelse. Fredericia AVISEN ser nærmere på installationen.

Half the Air in a Given Space

Vi tager en en tur på Fredericia Banegård for at se og opleve en af Trekantsområdets Festuges mange spændende kulturelle tilbud.

“Den britiske kunstner har gennem sin 30-årige karriere vundet stor international anerkendelse og fik i 2001 overrakt den prestigefyldte Turner Prize. Creed forvandler ofte hverdagsobjekter til overraskende og humoristiske betragtninger over vores eksistens, og hans værker interagerer med både mennesker og steder. Hans humorfyldte og tankevækkende værker har gjort ham til et af de største navne på den internationale samtidskunstscene”, sådan skriver Trekantsområdet Festuge på deres hjemmeside.

Men hvordan fungerer det i Fredericia? Det har vi kigget nærmere på.

Der står to personer som fortæller om installationen, det har været nødvendigt med lidt instrukser. Flere grupper af børn har mere set installationen som en forlystelse og ikke som et kunststykke, der går lidt balloner til undervejs, det er uundgåeligt. Derfor pustes der løbende balloner op, så kunstværket af Martin Creed er intakt.

Martin Creed
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der er en større flok børn og unge inde i Half the Air in a Given Space, fælles for alle er de store smil og lysten til at lege. Selvom Martin Creed måske har haft andre tanker er legen i højsædet og flere løber, selvom de ikke må. Det gør ikke noget ved vores oplevelse, det føles magisk, selvom der gentagne gange kommer lyd fra balloner, der spænges.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Pludselig kan man kun se ballonerne, øjeblikket efter dukker der en ungersvend op med smil på læben. Man kan kun gå glad fra denne installation og hvis den skulle have været helt i top kunne det have været krydret med med lyd.

martin creed
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN kan varmt anbefale at kigge forbi banegården og opleve dette værk af Martin Creed som hedder Half the Air in a Given Space.

28. august 11:00 – 20:00
29. august 11:00 – 20:00
30. august 11:00 – 20:00
31. august 11:00 – 20:00
1. september 10:00 – 20:00
2. september 10:00 – 20:00

martin creed
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN