Den 2. marts 2020 besluttede Byrådet at nedsætte et Veteranudvalg efter § 17 stk. 4 med henblik på at styrke indsatsen for veteraner i Fredericia. Udvalgets opgavekommissorium er at udarbejde udkast til en veteranpolitik. Udvalget nedsættes for 2020.

Oberst Susanne Bach Bager som formand

Tre politiske repræsentanter:

  • Inger Nielsen
  • Lise Nielson
  • Ole Steen Hansen

Tre eksterne repræsentanter:

  • En veteran
  • En pårørende
  • En repræsentant fra civilsamfundet med særlig berøring med veteraner og deres pårørende

Politikere:

“Nu er der lagt op til at udvalget kan gå i gang med at definere en veteranpolitik. Det er passende med den by vi er. Vi har mange veteraner, der har kæmpet for Danmark. Mange vil kende Susanne som tidligere regimentchef. En meget dygtig veteran, der har taget denne opgave på sig”, sagde Borgmesteren i forbindelse med byrådets behandling af sagen.

“Jeg har glædet mig meget til at vi sætter første møde i gang. Jeg tænker, at veteranerne også glæder sig til, at der kommer en politik de kan forholde sig til – og at kommunens medarbejderne får et mere ensartet redskab at arbejde med”, lød det fra Lise Nielson, der blev suppleret af Ole Steen Hansen:

“Jeg er meget glad for, at der også er en repræsentant for de pårørende. Det er bare rigtig vigtigt”, slog han fast.

“Jeg vil gerne sige, at jeg glæder mig over, at det nu kommer på banen. Jeg ser frem til et godt samarbejde med de øvrige i udvalget”, lød det kort fra Inger Nielsen.

Til Fredericia AVISEN fortæller Lise Nielson desuden “Jeg er meget glad for at Veteranudvalget nu kan samles, og gå i gang med at udforme en egentlig veteranpolitik for Fredericia Kommune. Det er et stærkt hold som besætter udvalget. Oberst Bager er formand, så er vi tre politikere, hvor en er veteran og en er pårørende, og så tre eksterne medlemmer, hvor en er veteran og en er pårørende”.

“Alle brænder for emnet, det er jeg meget sikker på, for det er en udvalg rigtig mange gerne ville med i. Jacob Bjerregaard sagde på et tidspunkt, at det ville blive det første §17, stk. 4 udvalg med hele byrådet som medlemmer. Vores opgave er at sætte ord på en god veteranpolitik, og jeg går efter at det bliver noget som veteranerne, borgerne, virksomhederne og kommunens medarbejdere kan anvende i hverdagen”, fortsætter Nielson.

“Og så vil jeg gerne sikre mig, at veteranerne i højere grad kommer til at føle den anerkendelse, som deres indsats fortjener”, lyder det afslutningsvist fra Lise Nielson, medlem af Veteranudvalget.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer