Veteranhjem Trekantsområdet modtog tirsdag den 7. september årets ildsjælspris ved et arrangement på Axeltorv.

I uge 36 blev årets sundhedsuger skudt i gang, og i den forbindelse blev årets ildsjæl kåret ved et arrangement på Axeltorv, hvor der var mulighed for at møde en del forskellige boder, der talte eksempelvis sociale-, kulturelle- og idrætsforeninger, der viser de tilbud, der findes i Fredericia.

Louis Lindholm tog for en stund ordet på Axeltorvet. (Foto: AVISEN)

For en stund stoppede Nicklas Ejby med at spille musik. Det skete klokken 17:30, da Louis Lindholm, der er centerleder på frivilligcenter i Fredericia, tog ordet, og fortalte, hvad der skulle foregå. Efterfølgende blev ordet overladt til formanden Frivilligcenter Fredericia, Tove Schmidt, der sagde følgende:

– Ildsjælsprisen er en anerkendelse af den lokale frivillige sociale indsats og uddeles i samarbejde med senior- og handicapudvalget og Frivilligcenter Fredericia. Prisen gives til en forening, der har ydet en særlig indsats, sagde hun og fortsatte:

– Fællesskab, omsorg, rummelig og nærvær kendetegner foreningens frivillige. De er en meget vigtig del af mange veteranernes liv, især dem der er psykisk skadede. Veteranhjem Trekantsområdet har stor betydning for deres dagligdag, der kan virke uoverskuelig. De frivillige gør, at deres dag hænger bedre sammen, forklarede Tove Schmidt, der til sidst afløsrede, at der er tale om foreningen “Veteranhjem Trekantsområdet.”

Tove Schmidt og Bjarne Andresen. (Foto: AVISEN)

I alt tæller Veteranhjem Trekantsområdet omkring 30 frivillige. De kunne ikke alle være til stede, da flere af dem var ude til aktiviter, men på vegne af dem modtog formanden Bjarne Andresen prisen.

Om Veteranhjem Trekantsområdet:

Foreningens formål er at stå for den daglige ledelse af Veteranhjem Trekantsområdet, som det drives i rammen af Fonden Danske Veteranhjem. Foreningen skal virke som samlingspunkt for organisationer, foreninger og enkeltpersoner, der støtter ideen bag Veteranhjemmet og vil bidrage til, at veteraner, udsendte og deres pårørende får opbakning og anerkendelse.