Fredericia AVISEN besøgte den kun 13 årige Verdensmester fra Middelfart Bastian Pedersen. Han har netop vundet den helt store VM-pokal som speedwaykører for Fredericia Motorklub.

Læs hvad det betyder for Fredericia Motorklub.

Kan du fortælle lidt om finalen?

“Til at starte med var der to der havde 13 point, og så var der en der havde 14 point. Så skulle vi køre omkørsel om 1., 2. og 3. pladsen, hvor det gjaldt om at tage starten og ligge forrest. Ja, så kom jeg jo godt fra start og lagde mig ind over de andre, så vandt jeg”, lyder det fra en ydmyg Bastian Pedersen.

“Jeg forstod det ikke. Først da jeg kom op på skamlen kunne jeg se, at ja nu var jeg verdensmester”, fortsætter han.

Havde du turdet håbe på det, da du tog afsted?

“Nej, vi snakkede til at starte med om at jeg skulle i top 5 eller top 3, men det blev jo så førstepladsen, forklarer Bastian.

Bastian Pedersen fra Middelfart er nykåret Verdensmester i speedway 85 cc. Til dagligt kører han for Fredericia Motorklub, men det er ikke tilfældigt at Bastian allerede i en alder af 13 år har en buldrende motor under sig. Hans onkel er Nicki Pedersen, der på sit CV har 3 individuelle mesterskaber og 3 holdmesterskabet.

“Min onkel, Nicki Pedersen, begyndte at græde glædestårer, og det gjorde mine forældre også. Klubben de var fandme også stolte”, lyder det fra Bastian Pedersen.

Bastian startede med at køre speedway for fire år siden, men allerede da han var tre år gammel kørte han på ATV på hans morfars mark, så der har været benzin i blodet længe. Nu er kærligheden kastet på de tohjulede maskiner, der når omkring 75 km/t.

Drømmene er både kortsigtede og langsigtede, på den korte bane er Bastians mål klart defineret:

“Lige nu vil jeg gerne vinde VM næste år igen, hvis det er muligt. Og så komme i top 3 til EM og DM, og der er ikke mere der kan vindes, som er stort nu”, fortæller han.

På den lange bane er planerne ikke store, Speedway er en sport der kræver mange sponsorere, så det arbejde skal der fokuseres meget på. Men hans yndlingsklubber, og dem han gerne vil køre for når han engang bliver professionel er Slangerup, eller samme klub som hans onkel, Holsted.

https://www.ibc.dk/eud-business/