Tirsdag den 12. september køres den anden udgave af PostNord Ladies Criterium på en 5.1 kilometer lang rundstrækning i Kalundborg. 47 danske- og udenlandske kvindelige cykelryttere stiller til start, heriblandt den regerende verdensmester Amalie Dideriksen.

Når PostNord Ladies Criterium skydes i gang tirsdag kl. 14.00 i Kalundborg, bliver det med blandt andre verdensmester Amalie Dideriksen til start.

Hun glæder sig til løbet der, måske, er hendes sidste i regnbuetrøjen i denne omgang.

– Det er dejligt, at der bliver arrangeret et løb for os kvinder i forbindelse med herrernes danske tour rundt i landet. Men jeg håber samtidigt, at PostNord Ladies Criterium blot er et skridt på vejen mod et UCI-etapeløb i Danmark. Både Sverige og Norge har UCI-løb, så det kunne være super fedt hvis vi i Danmark også kunne lave et PostNord Danmark Rundt for kvinder. Enten i forbindelse med herrernes, eller på et andet tidspunkt, siger 21-årige Amalie Dideriksen og uddyber:

– Dansk kvindecykling er inde i en særdeles positiv udvikling, der har været på vej i nogle år. Ikke bare blandt eliten har vi stærke ryttere, men også hvis man kigger mod de yngre årgange, så er der en del flere piger på vej, end den gang jeg selv var 13-14 år.

Og står det til Dideriksen, så skal de yngre årgange også have muligheden for at se deres idoler på kvindesiden på dansk grund i fremtiden:

– Et UCI-kvindeetapeløb, måske i et skandinavisk samarbejde, kunne være godt. Så kan vi tiltrække de stærkeste udenlandske hold, og give de unge ryttere chancen for at se deres idoler på tætteste hold, ligesom drengene har kunne det i mange år.

Hård konkurrence i Kalundborg
Når Dideriksen i den kommende kører VM i Norge, står verdens bedste kvindelige cykelryttere klar til at forsøge at fravriste hende regnbuetrøjen. Men også konkurrencen ved tirsdagens PostNord Ladies Criterium bliver hård.

Til start stiller blandt andre U19 sølv- og bronzemedaljetager ved EM I Herning, Emma Norsgaard, den dobbelte U23 europamester Pernille Mathiesen, 2015-verdensmesteren i enkeltstart Linda Villumsen og sidste års vinder af PostNord Ladies Criterium, hollandske Nina Kessler. I alt 47 ryttere stiller til start, heriblandt 23 kvinder fra New Zealand,Sverige, Norge, Schweiz, Belgien og Holland.

Om PostNord Ladies Criterium
PostNord Ladies Criterium køres over 1,5 time på en 5.1 kilometer lang rundstrækning. Starten går kl. 14.00 ud for Havneparken på Vestre Havnevej, Kalundborg.

Præmiesummen i PostNord Ladies Criterium matcher herrernes etapepræmier i PostNord Danmark Rundt. I alt skal 67.000 kr. fordeles, med henholdsvis 27.000 kr., 13.500 kr. og 6.800 kr. til de tre første. Der er præmier til top-20.