Det sidste år er gået med at planlægge forløbet for DGI’s 13. Verdenshold med 34 shows i Danmark, hvoraf 2 af opvisningerne skulle være afholdt på Fyn, i henholdsvis Odense og Svendborg. Samt en verdensturné, der skulle tage holdet til Tanzania, Uganda, Kenya, Sydkorea, Malaysia, Borneo, Australien, Brasilien, Costa Rica, USA og en lang række Europæiske lande.

Når DGI Verdensholdet rejser, så er det for at bevæge verden til mere oplysning, mere sundhed og mere fællesskab.

Holdet laver ca. 200 workshops på turnéen og er i tæt kontakt med mere end 15.000 børn. Lige nu er betingelserne for at være sammen på den måde ikke optimale. Jorden rundt åbner folk deres hjem og deres hjerter, og vi risikerer at sætte gymnaster, lederteam og værterne i situationer, som ikke er hensigtsmæssige.

Målet har hele tiden været, at vi skal lave en tur, som motiverer alle involverede, som udviklinger gymnasterne og bringer inspiration med tilbage til Danmark, så de mange tilskuere på Danmarksturnéen får en stor oplevelse med gymnastik og fællesskabet som udgangspunkt.

Udtagelsen – En del af DGI Verdensholdet

Første del af udtagelsen foregik i februar, hvor 58 gymnaster gik videre til anden udtagelse med det formål, at finde de 28 gymnaster der skulle udgøre DGI Verdensholdet i 2020-2021.

Den 7. maj sad mange af os spændte foran skærmen for at følge med i anden fase af genåbningen. Anden udtagelse, som var planlagt i påsken, var allerede udskudt to gange og vi vidste, at udfaldet ville få stor betydning for muligheden for at afvikle udtagelsen den 20.-24. majog den træningslejr, som gymnasterne skulle påbegynde den 28. juni.

Forsamlingsforbud på 10 personer og opstart af indendørs idræt efter sommerferien betyder desværre, at vi ikke kan starte holdet op som planlagt.

Vi vender stærk tilbage

Vi har vendt og drejet enhver sten for at finde muligheder og alternative veje for at få projektet til at lykkes i år, men tiden lige nu er en anden. Vi har alle mærket det herhjemme, og det gør de også i store dele af verden.

De sidste par uger er vi løbende blevet opdateret på situationen ude i verden for at finde ud af, hvordan udsigterne til holdets besøg ser ud.
Der har været møder med ambassader, udenrigsministeriet og mange flere. Anbefalingerne er entydige og ikke længere til at tage fejl af. Turen skal udsættes et år.

Det har været en svær beslutning at udsætte holdet. Udsættelsen har fået opbakning fra DGI’s hovedbestyrelse.

DGI Verdensholdet har set frem til at besøge Fyn på turnéen rundt i Danmark, samt yde et energisk gymnastikshow for publikum. Dette må både holdet og tilskuerne have til gode, når vi lægger vejen forbi i 2021-20222. Et år senere end oprindelig planlagt.

Følg med i DGI Verdensholdets store arbejde i Danmark og udlandet, samt livet som gymnast ved at tilmelde dig holdets nyhedsmail på verdensholdet.dk.

TAK for jeres støtte og opbakning til holdet. Mød holdet i 2021-2022.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer