I samarbejde med den københavnske streetart-gruppe Big City Brains vil tyske TASSO øge dyrebestanden i Odense ZOO. Bestanden udvides med nogle smukke todimensionelle zebramangustere.

Zebramangusteren er et lille kattelignende rovdyr, der lever i huler på den afrikanske savanne, og som allerede findes i en tredimensionel udgave i Odense ZOO. Fra lørdag vil de små savannedyr i Odense ZOO kunne følge deres arts udødeliggørelse gennem kunsten, når deres anlæg – og samtidig også formidlingscenteret ved ZOOs indgang – bliver udsmykket med graffitikunst.

Fra mur til maleri

Det er tredje gang, at Odense ZOO får besøg af Jens Müller, der bedre kendes under kunstnernavnet “TA55O”. TASSO er kunstneren bag både chimpansen og tigeren på Odense ZOOs facade, samt sælmaleriet på sælbassinet, og maleriet af løveungen på legepladsen ved spisestedet Chunga. Odense ZOOs ambition med kunstnersamarbejdet er at omskabe de ellers kolde murværker og rå bygninger i haven til eventyrligt udsmykkede lærreder.

Wild Style

Det er ikke kun Odense ZOO, som TASSO, gennem sine mange år som streetartkunstner, har forskønnet. Hans graffitimalerier har indfundet sig på bygningsværker og til udstillinger i alskens lande lige fra Mexico og Kina til Sydafrika.

Den første gang TASSO for alvor blev fascineret af streetartkunsten var i mødet med den amerikanske film Wild Style. Den vilde film, der kredser om temaerne graffiti og hip hop, stiftede TASSO bekendtskab med i 1980’ernes Østtyskland, hvorfra han stammer. Det var dog først efter murens fald i 1989, at han tog rejsen fra Jens Müller til kunstneren TA55O.