Et godt stykke tid før 8.00 anløb britiske Saga Sapphire, Esplanaden i Kanalbyen til kanonsalut, musik og vinkende hænder med dannebrogsflag. Regnen var afblæst for en stund og i stedet var der plads til smil og et “Welcome”.

24 timers regn havde sat sit præg på Kanalbyen i dag, men de rødvestede musikere fra Fredericias Postorkester havde været tidligt oppe, og naturligvis som altid klar til at byde krydstogtsgæsterne velkommen med deres fortrinlige musikalske kunnen.

Trods vejret havde godt 10 mennesker udover guider, politi, buschauffører fundet vej til Kanalbyen denne morgen, og de så Saga Sapphire, der i dag er på sit tredje besøg i Fredericia. Første besøg var den 16. august 2015 og andet besøg var 9. juni 2018. 

Saga Sapphire i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Saga Sapphire har plads til 720 gæster om bord og beskrives som et chikt og kompakt skib, der kan tilbyde gæsterne unikke oplevelser, selv i de mindste havne rundt om i verden.

Skibet gennemgik i 2016 en større renovering og fremstår i moderne stil med et væld af tilbud til den type gæst, som gerne vil spise god mad, slappe af med en cocktail ved poolen eller nyde en stille stund i en af skibets mange lounges. Skibet har bl.a. også to pools, skønhedssalon, minigolf, bibliotek, fitness og spa.

Saga Sapphire i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Der findes tre restauranter om bord på Saga Sapphire. Den afslappede Pole to Pole restaurant har plads til 620 gæster ad gangen mens de to ”fine dining” restauranter East to West og Verandah tilbyder finere madlavning under mere intime forhold.

Saga Sapphire i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Saga Sapphire tilhører det britiske rederi Saga og har været en del af deres flåde siden 2011. Før det har skibet været ejet af en længere række rederier, startende med det tyskejede Hapaq-Lloyd, som fik skibet bygget i 1981 under navnet Europa

Dannebrog hejses i Gothersgade. Saga Sapphire i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Fakta om skibet
Byggeår: 1981
Antal Passagerer: 720
Antal crew: 406
Længde: 199,63 meter
Bredde: 28,55 meter

Saga Sapphire’s sejlplan 27. september – 9. oktober 2019
27 September – Afgang fra Dover, England   
29. September – Skagen, Danmark   
30. September – Fredericia, Danmark   
01. Oktober – København, Danmark   
03. Oktober – Aalborg, Danmark   
04. Oktober – Göteborg, Sverige   
05. Oktober – Oslo, Norge    
07. Oktober – Kristiansand, Norge   
09. Oktober – Ankomst Dover, England 

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her