En frostklar onsdag formiddag, tog rektor på Fredericia maskinmesterskole Torben Dahl mod Venstres lokale folketingskandidat Tobias Jørgensen. De mødtes til en snak omkring skolen og dennes historie og tilbud.

Fredericia maskinmesterskole har ca. 400 elever i Fredericia afdelingen, og yderligere 200 i Esbjerg.

”Efter besøget her på FMS, er jeg blevet væsentligt klogere på hvad maskinmesteruddannelsen er for en størrelse, og hvor mange muligheder uddannelsen giver. Jeg synes også det er en interessant tanke at man her har et uddannelsestilbud, hvor der er plads til både faglærte håndværkere, og gymnasialt uddannede, der ønsker at læse videre.” Siger Tobias Jørgensen.

Fredericia maskinmesterskole er også Videnscenter for drift og vedligehold, hvor virksomheder kan få testet enheder i deres produktionsapparat, så det kommer til at køre optimalt.

”Det er godt gået at en uddannelsesinstitution af FMS størrelse, kan tilbyde så mange ”hyldevarer”, og følger med i forhold til markedets efterspørgsel. Man kan f.eks. tage 2 forskellige diplomuddannelser, diverse AMU-kurser, du kan blive automationsteknolog, eller maskinmester”, udtaler Tobias Jørgensen og fortsætter.

”Og så er skolens geografiske placering jo unik, der er i den grad mulighed for at FMS bliver centrum, og dermed en vigtig del af et Campus C, jeg er overbevist om at skolen kommer til at bestå og levere dygtige kloge hænder og hoveder i mange år fremadrettet”.

Når man sætter sig mere ind i tingene, så forstår man også bedre de udfordringer flere af landets erhvervsskoler har.

”Omprioriteringsbidraget er et problem, de penge skolerne er pålagt at aflevere hvert år, er desværre med til at kvæle kvaliteten i uddannelserne, og det er en af de ting, jeg helt sikkert vil arbejde for at få gjort noget ved, hvis jeg opnår valg til Folketinget. Her er det jo ikke kun FMS der bløder, men langt de fleste erhvervsskoler; Og netop de skoler er jo fødekæde til både den lille tømrermester, og de store produktionsvirksomheder, men også til videreuddannelser som Fredericia maskinmesterskole. Kort sagt så skæres der i fremtidens arbejdskraft, og der er jeg bare af den opfattelse, at vi skal turde investere i stedet for”, Afslutter Tobias Jørgensen.

www.eventc.dk