Budgetforhandlingerne er igang, og en af de ting, som Venstre vil have med en nedsættelse af forældrebetalingen til dagsinstitutioner og SFO’er. Det fortæller medlem af Børne- og Skoleudvalget, Pernelle Jensen.

For nylig holdt Venstre pressemøde, hvor de kom ind på de punkter, som de vil have med i Budget2021. Det gennemgående punkt er bosætningen, der skal tage en 360 graders vendning, da tallene går den forkerte vej.

Venstre mener, at det er hele vejen rundt man kan gøre ting, og indenfor børne- og skoleområdet uddyber Pernelle Jensen, hvad det er, at Venstre vil gå ind til budgetforhandlinger med.

»Vi vil gøre det billigere og bedre at være børnefamilie. Vi har en række tiltag, der skal sikre en bedre hverdag til familierne, som får mere luft i økonomien,« siger Pernelle Jensen og uddyber:

»Vi vil have indført mininumsnormeringer på institutionsniveau. Det er et kommunalt gennemsnit pt., men vi vil have, at det er i hver enkelt daginstitution. Vi har fået penge fra staten til det gennem finansloven, og de sidste penge vil vi selv spæde til.«

Et andet punkt, som er vigtigt for Venstre er forældrebetalingen, da partiet mener, at det er for dyrt at have børn i dagsinstitutioner og SFO.

»Derfor vil vi gerne nedsætte forældrebetalingen, som er en høj udgift. Vi vil gerne gøre det billigere og bedre for børnefamilier at bo i Fredericia, og vil gerne tiltrække flere udefra ind i kommunen. Vi har tidligere på året lavet så man som forældre kan få passet sit barn så det passer med arbejdstiderne, og det er som et led i det, at vi vil gøre det endnu bedre at være børnefamilie i Fredericia Kommune,« siger Pernelle Jensen og slutter med at komme ind på, hvad minimumsnomeringen vil gøre:

»Det vil give børnene en bedre hverdag, da alle så vil blive set og hørt. Pt. er nogle distrikter nomineret og andre ikke, og det skal vi have gjort ens for alle.«

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer