Snart skal budget 2020 forhandles, og hos Venstre er nøglepunkterne investeringer i Jobcentret, Fredericias infrastruktur og et uddannelsescampus.

Budget 2020 er anderledes i forhold til de andre år, da der mangler tal, som har skubbet processen. Forvaltningen kommer med et mulighedskatalog på 95 millioner kroner, der bliver præsenteret med et basisbudget d. 23. september, hvorefter det går i høring.

Hos Venstre har man respekt for det forløb, og derfor vil de ikke gå ind og byde på for meget før, at det er offentliggjort.

Et af de punkter, som Venstre gerne vil fortælle om inden offentliggørelsen er infrastruktur.

“Når man kigger på anlægsudgifter er det vigtigt for Venstre, at vi investerer i infrastrukturen. Det er også noget af det erhvervslivet har efterspurgt i forhold til Danmark C-området. Det er ikke nogen hemmelighed, at Fredericia Kommune er i vækst og virksomheder flytter til, og derfor er det vigtigt at følge med. Vi udbygger i takt med vækst, og derfor vil vi i Venstre tage med, at vi vil kigge på infrastrukturen,” siger Venstres gruppeformand, Peder Tind, til Fredericia AVISEN og nævner endnu et punkt, der har interesse for Venstre:

“Vi har før somerferien, sammen med DF, sagt at vi vil investere i Jobcentret og det holder vi fast i, da det er vigtigt at give Jobcentret de bedst mulige rammer for at hjælpe borgere videre i uddannelse og arbejde. Det er vigtigt, at der er så mange hænder som muligt til at betjene byens borgere. Der skal investeres i velfærd, og det skal man hele vejen rundt og en af nøglerne er at få flere i arbejde. Det at investere i Jobcentret skal gerne give mulighed for at få flere i arbejde, og så vil der være færre på offentlig forsørgelse og det vil styrke økonomien,” forklarer Peder Tind.

Uddannelsescampus

Formanden for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Endnu et område, som Venstre vil ud og investere i, er et uddannelsescampus, der skal være med til at give bedre forhold end nu og give muligheden for at trække flere uddannelser til byen.

“Vi skal have det med ind i budgetforhandlingerne, da vi i takt med der kommer flere uddannelser til byen vil få pladsmangel på eksempelvis Maskinmesterskolen, hvor blandt andet starter et nyt hold lærer op,” siger Pernelle Jensen fra Venstres byrådsgruppe og slutter:

“Vi skal have et ordentligt uddannelsesmiljø og så synes vi, at tiden er moden til at få en ordentlig campus, og det siger den undersøgelse noget om, og det er noget af det vi går til budgetforhandlingerne med,” slutter hun.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78030?&q=88c889e5-f98b-4b3a-a276-39a78bd12a85&p=215902a9-9b95-4202-a9e8-cf92ed932cb1&ts=1566984830&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=ec63a4504fc4015bc1cf7d5992f54cc3