Venstres Pernelle Jensen fortæller nu, at det ikke har været nogen nem beslutning med Frederiksodde Skolens pladsudfordringer. Samtidig er hun ikke tilfreds med, at politikerne kom så sent ind i forløbet. Hun glæder sig dog over den midlertidige løsninger, der er fundet.

Der blev afsøgt flere områder, der ikke kunne lade sig gøre, og man endte med to muligheder. Der blev samtidig lagt op til åben dialog mellem foreninger, forældre og elever. Det fortæller Pernelle Jensen. Forældre og medarbejdere har dog ikke hele delt opfattelsen om åbenhed og dialog, men til sidst blev der lyttet.

Pernelle Jensen (V). Foto: AVISEN

– Det har faktisk været svært, og direkte umuligt at træffe en 100-procent perfekt beslutning. Vi kunne høre på de mennesker, vi talte med, at alle pegede på Kommunikationsvej som en løsning. Derfor synes jeg heller ikke, at beslutningen var så svær, vel vidende, at det ikke løser alle udfordringer samt, at vi kommer til at stå med en række ting, der skal løses, siger Pernelle Jensen.

Pludselig dukkede Bøgeskov op – og flere mente, at det var fordi, der manglede børn i det område, men hvordan ser du det?

– Bøgeskov var heller ikke løsningen – heller ikke på den midlertidige bane. Vi kunne dog høre i dialogen, at det var vigtigere at vælge Kommunikationsvej, så de ikke skulle flyttes fra området omkring Frederiksodde Skolen. Alle pegede på den løsning, og det måtte godt blive Kommunikationsvej, selvom det ville tage længere tid, derfor var valget nemt, siger Pernelle Jensen.

Hvad synes du om processen?

– Jeg synes helt klart, at den har været uskøn. Derfor trådte vi også på bremsen ved nytår. Det gik for stærkt med forvaltningens løsning, og vi havde ikke været inddraget i det politisk før, ideen til løsningen var sendt ud. Derfor måtte vi træde et skridt tilbage. Vi skulle have en bred dialog, for vi vidste, at det ville påvirke mange, men også fordi, der ikke var en oplagt løsning, mener hun.

Hvad betyder det for Bøgeskov, at I valgte Kommunikationsvej?

– Der var flere ting, der talte for at flytte til Bøgeskov. Det løste pladsmanglen, og børnemanglen. Vi ved også, at der kommer udfordringer ved den løsning, vi valgte, men det vejer vi op mod medarbejdernes, elevernes og forældrenes ønsker. Det er vigtigt at slå fast, at der var mange hensyn at tage, og om en håndfuld år skal man flytte igen, og den proces for at finde en permanent løsning har vi sat fokus på. Den proces må gerne gå hurtigere end planlagt, selvom det er et tidsperspektiv, hvor faglokaler, lokalplan og pladsproblemer stadig vil være en udfordring, men det må vi arbejde med, siger Pernelle Jensen.

Så du er generelt utilfreds med, hvordan I endte her?

– Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, at det skulle have været forbi os, som jeg sagde trådte vi også på bremsen. Jeg har også tidligere sagt, at vi sagtens kan indkaldes i sommerferien eller generelt med kort varsel. Det var vigtigt for os at finde den helt rigtige løsning, slutter Pernelle Jensen.