Temperaturen falder, dagene bliver kortere og julelysene lyser flot byen op. Året går på hæld, og derfor har Fredericia AVISEN inviteret gruppeformand for Venstre, Peder Tind, til en kop kaffe og en snak om året der er gået – og så løfter vi sløret for noget af det Venstre arbejder med i 2019.

“2018 er startet rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. Alle byrådsmedlemmer har ligesom fundet deres rolle i gruppen, og vi supplerer hinanden rigtig godt. Så på den måde har det været relativt nemt for os i Venstre at fordele områderne, fordi vi alle har vores specialer”, fortæller Peder Tind.

“Vi har Kenny (Bruun Olsen, red.) der kæmper en brag kamp for den private ejendomsret samtidig med, at han kæmper hårdt for de enkelte lokalplaner skal fornyes. Christian (Jørgensen, red.) har på rigtig dygtig vis fået strikket et nyt idrætsråd sammen. Pernelle (Jensen, red.) leverer en kæmpe indsats i at tiltrække uddannelser til Fredericia. Hun er en stærk Venstre-kvinde, som vi er meget glade for i partiet. Vi løfter opgaven i fællesskab”, fortsætter Tind.

“Vi skal tage et ansvar”

“Når man kigger på konstitueringen lå det til, at vi skulle tage et stort ansvar med tre formandsposter. Når vi får de poster, så er det fordi man forventer noget af Venstre, og det kan man med rette gøre. Vi har taget forventningen meget seriøst, det har jeg oplevet lige fra første dag”, siger Peder Tind.

“Vi ville selvfølgelig gerne have været ti medlemmer, men vælgerne har talt, og det respekterer vi selvfølgelig fuldt ud. Vi har taget arbejdstøjet på, og det er for os det vigtigste”, lyder det videre fra Tind.

“Generelt handler det for Venstre om at tage ansvar. Vi skal være et seriøst parti, der byder ind. Det synes jeg blandt andet er gået rigtig godt i budgetforliget, hvor vi har fået sat mange fine Venstre-aftryk. Ellers var vi selvfølgelig heller ikke gået med i forliget”, fortæller Peder Tind.

Fredningssagen har fyldt meget

“Hvis man skal kigge på en af de helt store sager i 2018, så er det fredningen af Treldeskovene. Det er tydeligt, at Venstre sammen med Karsten Byrgesen står helt alene med vores synspunkter i denne sag. Det er en meget klar og principiel sag for Venstre. Vi skal stå fast ved den private ejendomsret, og så skal vi kæmpe for at den ikke blive krænket. Det er her vi kan se en markant forskel mellem partierne”, lyder det fra Peder Tind, der fortsætter:

“Treldeskovene er kommet med i ministeriets Danmarks-kanon. Det viser, at skovejerne gør et helt og aldeles fremragende stykke arbejde. Det er bestemt ikke Danmarks Naturfredningsforenings fortjeneste, det er skovejernes. De har gjort det så godt, at vi er blandt de femten bedste steder i landet – hvorfor skal DN blande sig i det?”.

2019 – Hvad venter der?

“Når vi mødes igen om et år, så har vi helt sikker kæmpet en kamp for bedre vilkår til erhvervslivet. Det er der slet ingen tvivl om. Kampen for erhvervslivet er på den brede kam. Det er alt fra fortsat støtte til Business Fredericia til infrastruktur. Vi vil kæmpe for, at erhvervslivet får de bedste vilkår”, fortæller Peder Tind.

“Vi skal også følge op på arbejdsmarkedsområdet. Det er helt naturligt, efter vi har igangsat en stor undersøgelse, og lagt et kæmpe fokus på området. Vi skal i gang med at bruge analysen, og så skal vi reformere organisationen. Så når vi mødes igen, så forventer jeg, at vi har den nye organisation på plads samt at vi har implementeret en række af de anbefalinger vi får fra analysegruppen. Det betyder, at vi i Fredericia bliver mere skarpe. Når organisationen er på plads, så vil der forhåbentlig ikke være nær så mange skift i sagsbehandlere, og det har statistisk evidens for at højne jobmulighederne”, fortsætter han.

“Det sidste vi helt sikkert kommer til at tale om, det er temperaturmålingen af folkeskolen og fritidsområdet. Vi gik ind i budgetforhandlingerne med et ønske om en task-force, og vi fik en temperaturmåling. Det er næsten to ord for det samme, så vi er glade. Nu skal vi bruge temperaturmålingen som et stærkt fundament til det videre arbejde”, slutter Peder Tind.

https://pro-print.dk/