Borgmesterkandidaten for Venstre og det næststørste parti i Fredericia byråd ser med alvor på de afsløringer i borgmestersagen, der lige nu ryster byen. Men han peger også på at socialdemokraterne ikke stemte for en whistleblowerordning tidligere.

Peder Tind var stærkt utilfreds med at få advokatundersøgelsen i sidste øjeblik, før han skulle stemme om konsekvenserne. Han vil samtidig heller ikke pege fingre af medarbejderne i kommunen, men derimod gøre opmærksom på at man tidligere har haft en politisk debat om at få indført en whistleblowerordning. Det var daværende borgmester Jacob Bjerregaard ikke interesseret i.

– Jeg synes det er utrolig trist at man som borger i den her by skal se en masse sendevogne nede på rådhuset. Det er jo ikke sådan at Fredericia skal kendes, siger Peder Tind.

Men han mener det har været en nødvendig beslutning at få gennemført en undersøgelse og nu have overleveret sagen til politiet. At der har været udbetalt beløb for regninger uden at man kunne dokumentere for ydelserne, finder han meget alvorligt:

– Der er mange ting i redegørelsen, der gør op med at praksis ikke er i orden. Det er stærkt bekymrende.

Venstre har ifølge Tind rykket for mange afklaringer i forhold til områder, hvor partiet har fået nogle mærkesager ind i budgetterne. Han mener det er kritisabelt, at der ikke har været den nødvendige handling på de ting, samt at man har skulle rykke forvaltningen.

Det er netop den potentielle sammenkædning af en magtfuld borgmester med en lydhør forvaltning og manglende åbenhed, som Tind mener en whistleblowerordning kunne have haft en effekt på:

– Tilbage i 2019 fremsatte Enhedslisten et foreslag om en whistleblowerordning. Det stemte vi for. Det gjorde Dansk Folkeparti også. Men socialdemokratiet stemte imod, understreger Peder Tind.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Søren Haastrup Alternativet
Søren Haastrup Alternativet
22:42 - 13. marts 2021 22:42

Igen igen har vi et Byråd, der tilsyneladende ikke kender Kommunestyrelsesloven, hvori der står, at et Byrådsmedlem har krav på at have tid og den fornødne information til at kunne træffe en beslutning.

Til trods for, at pågældende borgmesterkandidat tilsyneladende mener, at han ikke har haft tid nok så har man alligevel valgt at træffe beslutninger. Man kunne med Kommunestyrelsesloven i hånden have sagt stop og kræve længere tid før man skulle træffe beslutning

Ligesom man med Kommunestyrelsesloven i hånden lang lang tid før nu kunne have sagt hov stop det er ikke den måde en kommune skal styre på.

Men ingen som i absolut ingen fra Byrådet har sagt stop

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
09:31 - 14. marts 2021 09:31

Det at socialdemokraterne stemmer imod en whistleblowerordning fratager ikke venstre ansvar for ikke at meddele uregelmæssigheder.

Karen Møberg
Karen Møberg
17:45 - 14. marts 2021 17:45

Hele Byrådet har været underlagt en arrogant og diktatorisk personlighed, og fyldt med fortielse og løgne, som ingen har haft mod på at tage kampen op med, men i stedet har valgt at rette ind, og det har forplantet sig ned gennem hele systemet i de forskellige forvaltninger, så arbejdsklimaet har været uudholdelig for mange, hvorved dårlige beslutninger ofte bliver taget.