I går udkom Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse, hvor Fredericia og Middelfart gik henholdvis 22 og 25 pladser tilbage. I Fredericia får det nu Venstre til at reagere.

Gruppeformand Peder Tind er glad for, at Fredericia trods alt stadig er godt placeret på årets liste, men pladsen som nummer 36 kan sagtens blive bedre igen.

»I Venstre vil jeg lægge op til at afvikle dækningsafgiften en gang for alle. Naturligvis skal det ske over en længere periode. Dette kunne være en fire-årig strategi, for hvis man afvikler afgiften fra det ene år til det andet, så er det for dyrt. Men vi kan afvikle det, og jeg tror på, at det er vigtigt, at vi sender det signal til erhvervslivet. Analysen siger alt om, at det er nødvendigt med en afvikling, hvorfor jeg håber, at vi kan finde et politisk flertal herfor,« siger Peder Tind og fortsætter: 

 »Det er også vigtigt for mig, at vi anerkender Business Fredericia for den store indsats, der bragte Fredericia langt op sidste år. Det er gået den rigtige vej gennem årene, og det skylder vi dem et stort cadeau for. Der skal lyde stor ros til Kristian Bendix Drejer (Erhvervsdirektør, red.) og hans team for den indsats. Jeg har også stor tillid til, at de vil arbejde for at få Fredericia tilbage i top 20, men vi skal hjælpe til politisk.«

Politisk fokus virker

»Når jeg ser DIs undersøgelse, så glæder jeg mig over, at infrastruktursatsningen roses. Det er noget af det, som vi i Venstre har slået et slag for ved de to seneste budgetter. Vi har haft et efterslæb her, men efter vi tog teten i budgettet, har vi skabt et fokus på dette, og det belønnes. Det er afgørende for erhvervslivet, at vi har en god infrastruktur i Fredericia,« siger Tind. 

Man ser i undersøgelse, at virksomhederne vender tommelfingeren nedad, når det kommer til kvalificeret arbejdskraft. Hvad siger det dig? 

»Jeg synes, at vi gør meget på det område. Vi arbejder med virksomhedsservice i verdensklasse, og de større omstillinger, kulturændringer og projekter, vi har igangsat skal helt sikkert, på sigt, flytte virksomhedernes indtryk. Vi har et stort fokus på, at se på virksomhedernes udfordringer og hele tiden vide, hvad de skal bruge om seks måneder, men også nu og her. Jeg er samtidig sikker på, at sommerens servicekald til 800 virksomheder vil blive belønnet. Det er også en kulturændring, at vi arbejder så offensivt. Målet er at skabe en bedre dialog, men det er klart, at sådan en forandring sker ikke over natten. Jeg er glad for den feedback, der ligger i målingen, men jeg er også sikker på, at det nok skal blive bedre. Det er det, vi arbejder for, hver eneste dag, og når virksomhederne eksempelvis mangler mere specialiseret arbejdskraft, så skal vi naturligvis se om, vi kan opkvalificere vores ledige, men også gør Fredericia til en populær bosætningskommune, så vi får nye borgere til,« fortæller Tind. 

Hos Venstres forhenværende Borgmester og byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen er undersøgelsen på et punkt særligt træls: Byggesagerne. Det er ikke godt nok, fortæller Venstrepolitikeren til AVISEN.nu.

»Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at vi scorer lavt på det punkt, men det bekræfter mig desværre i, hvad jeg har hørt. Hvis vi skal være gode i Fredericia, så skal alle parametre være opfyldt. Jeg har, som sagt, selv set flere sager og jeg hører desværre fra mange, der oplever det modsatte af god service gang på gang. Derfor skal vi finde ud af, hvad vi gør,« siger Bruun Olsen og uddyber: 

»Pernille Øster er rejst fra afdelingen, det samme er Salgschef Jens Ole Andersen, som vi ansatte fra politisk side. De havde fået rettet meget op, og det er nok sådanne ankermænd, der mangler nu, og måske gør, at nogle ting går den forkerte vej. Jeg vil dog slå fast, at jeg er ikke i tvivl om, at medarbejderne, som vi har tilbage er dygtige, men når jeg hører fra så mange borgere og erhvervsfolk, så bliver jeg overrasket. De ønsker, at vi skal være en medspiller i stedet for en modspiller, hvilket jeg sagtens kan forstå.«

»Jeg vil også slå fast, at jeg hører kun om sagerne fra en side af. Jeg er sikker på, at der er også er historier med gode sagsbehandlinger, selvom jeg har et indtryk af, at der bliver arbejdet med en skak-urs-mentalitet, hvor sagerne sættes på pause, når de ryger retur til borgere og erhvervsliv. Det skal vi ændre, for der skal ikke gå år med at godkende gode projekter, der vil forskønne vores by,« siger Kenny Bruun Olsen og slutter:

»Derfor vil det være ønskeligt, hvis vi har nogle mennesker, der er interesseret i at se på projekterne og arbejde med mulighederne ud fra loven, når eksempelvis gamle huse skal renoveres i midtbyen, fordi hvis vi vil være en moderne by, som alle værdsætter, så skal vi ikke gøre det svært for de små investorer, der vil vil byen, og generelt leverer flotte projekter, gode lejligheder og nyt liv. Vi skal spille mere sammen og se på, hvordan vi kommer videre nu.«

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer