De seneste dage har AVISEN bragt artikler om messecentrenes ejerforhold og indflydelse på lokalområdet. I dag taler vi med Venstres medlem af Økonomiudvalget og Fredericia Byråd, Christian Jørgensen om, hvilke scenarier han ser for det lokale messecenter. Han slår dog fast fra starten af i interviewet, at MESSE C er en privat virksomhed – og ikke kommunens ansvar at drive eller eje. 

Hvilket indtryk gør den seneste medieomtale på dig? 

»Det gør naturligvis indtryk på mig, når jeg ser den omtale, der har været i medierne om de udfordringer, der har været i Herning og København. Det gør indtryk, og får mig til at tænke lokalt også. Det er ikke overraskende. Branchen med de store messecentre er jo om nogle ramt af Coronaens negative indvirkninger på erhvervslivet i form af begrænsninger, herunder hvor mange der må samles, men også tilbageholdenheden hos messecentrenes kunder i at afholde de store arrangementer,« siger Christian Jørgensen og fortsætter:

»Det er jo endnu en trist konsekvens af Coronakrisen, de er nogle af dem, der mærker krisen mest. Messecentrene er store og højt profilerede virksomheder, det gælder også MESSE C. Det er klart, at der vil være et stort mediemæssigt fokus på disse lige nu, men jeg vil gerne slå fast, at det ikke er kommunens opgave at drive et messecenter. MESSE C i Fredericia er en en erhvervsdrivende fond og en kommerciel virksomhed, der har ansat en professionel direktør og en professionel bestyrelse.«

Hvilke løsninger ser du for MESSE C og messecentrene? 

»Det er et stort spørgsmål, og jeg synes, at det spørgsmål skal rettes til virksomheden, når det er sagt, så har jeg som politiker og vi alle sammen som kommune en interesse i velkørende virksomheder. Jeg vil også gerne anerkende det store arbejde, som MESSE C udfører og den værdi virksomheden tilføjer Fredericia. Op til 350.000 gæster lokalt taler sit klare sprog. Det har en stor betydning for vores kommune i almindelighed og i særdeleshed for hoteller og restauranter. Det er en meget vigtig virksomhed for Fredericia Kommune, Fredericia by og Fredericias borgere,« svarer Jørgensen.

Kunne du se en løsning med Fredericia Kommune og en privat investor som nye ejere, hvis man kom dertil? 

»I den Herning-model, som I har skrevet om, har man en anden juridsk case, hvor kommunen i forvejen ejede 45 procent, dertil en helt anden konstruktion. Fredericia er en anden case, men hvis ledelsen af MESSE C arbejder på løsninger grundet, at forretningsgrundlaget pt. er markant reduceret, så skal vi som politikere naturligvis være klar til at indgå i en dialog med ledelsen om mulige løsninger, men det er ikke kommunens opgave at eje eller drive private virksomheder,« siger Jørgensen.

Hvis MESSE C lukkede, hvad vil det så få af betydning? 

»Det er et hypotetisk spørgsmål, men stor betydning. MESSE C er en vigtig aktør i Fredericia, og det ville gøre ondt på en venstremand og på byen at miste MESSE C,« slutter Christian Jørgensen dette interview.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer