Venstre i Fredericias lokale folketingskandidat, Tobias Jørgensen, var torsdag forbi EUC Lillebælt i Fredericia, for at mødes med Direktør Lars Middelboe og Uddannelses chef Hugo Nielsen.

“Det var en rigtig spændende dag, der startede med en uformel drøftelse over en kop kaffe og et rundstykke, drøftelsen var af skolens historie generelt, og de uddannelses tilbud der er, samt de udfordringer en skole af EUC Lillebælts størrelse har”, fortæller Tobias Jørgensen til Fredericia AVISEN.

Efter kaffemødet på direktørens kontor, viste Lars og Hugo folketingskandidaten rundt på skolens matrikler, her stødte henholdsvis formand Sidse Skaar og næstformand Amalie Schrøder fra VU Fredericia til, og var med på rundvisningen.

På rundvisningen fik gæsterne indblik i hvor mange linjer og uddannelser der er gang i på skolen, og det er ikke så lidt. Faktisk er der flere niche uddannelser med stor efterspørgsel på skolen, eksempelvis sender Georg Jensen næsten alle sine sølvsmedelærlinge til Fredericia, ligesom DSB også har store dele af sine uddannelser for togmekanikere og tog klargøre i skolens lokaler.

Desuden har EUC Lillebælt lavet uddannelsen som procesoperatør, en uddannelse der er bygget op med delelementer fra både Elektriker- Smede og Industri fagene, det har skolen gjort så godt, at der netop nu, bygges et videnscenter, så faglærere fra andre erhvervsskoler, kan komme til Fredericia og få efteruddannelse i deres egen undervisning.

”Det er fantastisk at se en skole der har læst teksten på væggen, og rent faktisk handler på dette. Der er sendt tydelige og klare politiske signaler om at Danmark har brug for flere kloge hænder, det imødekommer man her i Fredericia, ved at udvide kapaciteten på studieboligerne med over 50%, der bygges et videnscenter for procesoperatøruddannelsen og så bygger man da også lige et nyt gymnasium for at udvide antallet af klasseværelser og skabe et ungdomsstudiemiljø, det er ret vildt, og super fedt at opleve”, siger Tobias Jørgensen.

Til spørgsmålet om alt så bare er fryd og gammen på EUC Lillebælt, svarer Tobias Jørgensen, ”der findes ikke en organisation, hvor der ikke kan gøres noget bedre, jeg har selv modsat langt de fleste andre folketingskandidater selv et svendebrev, og jeg har også undervist på erhvervsskoler, så de papirmonstre og mangel på prioritering erhvervsskolerne lider under, kender jeg alt til, og i min verden, skal der flere penge til skolerne, hvis regeringens ønskede mål på området skal indfries”, siger Tobias.

“Det er selvfølgeligt let at have en holdning til, især når man ikke selv sidder med ansvaret endnu, men netop erhvervsskolerne, er t af de områder der fylder absolut mest for mig i den politiske debat, vi skal have mange flere til at droppe 11. 12. 13. klasse på STX og tage en uddannelse hvor man får lov til at kombinere hovedet med hænderne, og tage en uddannelse med fremtid i” fortsætter Tobias, inden han slutter med en kæk kommentar: “Selvom jeg godt ved det ikke er alle der har kompetencer til at blive kloakmester”.

Hvad kan andre erhvervsskoler lære af EUC Lillebælt?

”De er i hvert fald forbilledlige i forhold til nytænkning, jeg har kæmpe respekt for at bestyrelsen og ledelsen på skolens mod til at investere i fremtiden, tænk sig at der lige nu med rette bygges 3 forskellige steder på skolen, det er noget de fleste andre erhvervsskoler kun tør drømme om” siger Tobias Jørgensen og fortsætter:

“Til gengæld så mener jeg også at det forpligter, forstået på den måde at, om lidt er rammerne der til fulde for en sund solid uddannelsesinstitution, fakta er bare, at selve undervisningen skal udføres for det samme beløb som før, og her mener jeg at vi politikere skal se os selv dybt i øjnene, Danmarks økonomi har sjældent været bedre, lad os for det første prioritere endnu penge til uddannelsesområdet og for det andet gøre hvad vi kan for at tale erhvervsuddannelserne op igen”.