Venstre i Fredericia har mandag aften afholdt generalforsamling, hvor der skulle vælges en ny formand. Valget faldt på Søren Schou, der blev valgt uden modkandidater.

I Erritsø Idrætscenter afholdt Venstre generalforsamlingen, hvor omkring 35 medlemmer var mødt frem. Et af punkterne på dagsordenen var valg af en ny formand, da Frances O’Donovan Sadat havde valgt at give stafetten videre. I den forbindelse havde Søren Schou meldt sit kandidatur.

– For to år siden kom jeg på listen over kandidater til byrådet, og jeg er blevet fanget af at være en del af Venstre. Det har altid været mit parti, og det teamarbejde vi har haft de sidste par år, og den god stemning, vil jeg gerne fortsætte med nu hvor hverdagen har meldt sig. Jeg vil gerne gerne ud at arbejde for partiet, og da vi skulle have ny formand var der mange fra byrådsgruppen, der uafhængigt pegede på mig, og derfor valgte jeg at stille op, siger Søren Schou og sætter ord på, hvordan det nu er at blive valgt formelt:

– Det er dejligt at blive bekræftet i, at de andre vil have mig. Jeg var tidligt ude med min kandidatur. De har haft rigeligt med tid til at finde en modkandidat, hvis de ville. Det arbejde, der er lavet i tiden med Peder Tind som borgmesterkandidat har været rigtig godt, og jeg gælder mig til at arbejde endnu tættere sammen med ham.

Niels Poulsen blev udnævnt til æresmedlem. Her ses han sammen med Peder Tind. (Foto: Privat)

Ved generalforsamlingen blev også Søren Seidelin og Helene Østergaard valgt ind i bestyrelsen, og sammen med næstformand Kurt Kingod, kasserer Carl Johan Sørensen og Jørgen Jeppe Jeppesen. 

– Jeg har kraftigt opfordret Søren og Helene til at komme med, da jeg havde et fantastisk samarbejde med dem i valgkampen. Søren er blevet sekretær, og Helene brugte vi i valgkampen som en dynamo og organisator. Den store energi hun lagde for dagen havde vi stor gavn af, siger Søren Schou.

Det næste på programmet for Venstres lokalafdeling er det kommende Folketingsvalg, men på den længere bane er der også andre mål for dem.

– Vores opgave blive rat skaffe Tobias Jørgensen et godt valg. Vi skal være mere synlige og hverve flere medlemmer. Vi er 147 medlemmer, og det er simpelthen for lidt. Vi har mange flere borgerlige menensker i Fredericia. Der var omkring 5.700, der stemte på os til valget, og blandt dem bør vi kunne finde nogle hundrede. Det vil jeg gerne måles på, slutter Søren Schou.