»Nogen fremstiller det, som om vi kører på kanten af afgrunden. Det gør vi ikke, men vi har kurs imod den, og vi kan se den. Citat fra den socialdemokratiske finansminister Knud Heinesen tilbage i oktober 1979,” sådan indleder Kenny Bruun Olsen debatten om kommunens økonomi.

“Fredericia Kommune har igennem mange årtier overbelastet borgerne i Fredericia med et massivt overforbrug. I 2009 da det borgerlige styre kom til i Fredericia, var der ingen anden udvej end at skære budgetterne til, fordi man årligt brugte op mod 100 mio. kr. mere end hvad man fik ind i skatter,” siger Kenny Bruun Olsen og fortsætter:

“Jacob Bjerregaard Jørgensen skriver d. 13. aug. i Fredericia Dagblad, at vi ikke de sidste fem år har været en fattig kommune trods det, at vi nu har et årligt overforbrug på 45 mio. kr. og det er en sandhed med modifikationer, for enhver virksomhed der bruger mere end man tjener, er på vej til at lukke.”

Festen slutter lige om lidt 

“Men der er en smule sandhed i det borgmesteren siger. På grund af det globale opsving, har kommunen solgt for millioner af kroner erhvervsjord, og det har holdt Fredericia oven vande, men den fest slutter lige om lidt,” siger Kenny og uddyber:

“Guldægget, altså Danmark C, som byrådet virkeliggjorde langt tid før Jacob Bjerregaard Jørgensens entré, er snart udsolgt og nettofortjenesten, alene kun på jordsalget, har givet Fredericia Kommune ca. 300 mio. kr. Og det store overskud er ved at blive ødslet væk i et overforbrug, som inden så længe vil blive afløst af besparelser og nedskæringer, der med en voldsom styrke igen vil strømme ind over Fredericia Kommune.”

Sparekatalog på 95 kroner

“Det vil svare til at en familie hvert eneste år låner penge i sin bolig for at kunne eksistere, det kan man en tid, men så slutter det brat. Nu gentager historien sig, for nu skal forvaltningen lave et Sparekatalog på 95 mio. for endnu engang at få økonomien til at hænge sammen i Fredericia,” siger Kenny Bruun Olsen og spørger:

“Hvorfor er det bare sådan, at de borgerlige altid skal rydde op efter socialisterne? Det er selvfølgelig altid dejligt at bruge penge på tant og fjas, men når ansvaret skal tages, kaster man håndklædet i ringen og peger fingre af de andre.”

Kenny Bruun Olsen slutter:

“Kære borgmester, lad nu være med at snakke om et “før og efter” du kom til Fredericia, du kom da den globale finanskrise var ved at klinge af, og har reddet på bølgen siden, trods et årligt overforbrug. Jeg kan kun opfordre alle fredericianere til næste gang, vi har kommunalvalg, at stemme som man gjorde ved dette folketingsvalg, for kurven er knækket, og der er igen et blåt flertal i Fredericia, og det vil betyde, at der igen vil komme styr på kommunens økonomi.”

http://www.fretri.dk/