I onsdags hængte Venstres lokalafdeling i Fredericia bannere op, men de er blevet taget ned igen efter, at de blev opmærksomme på en ny lovgivning på området.

Det skabte stor opsigt, da Venstre onsdag aften markerede sig ved at hænge bannere op på lodsejeres grund i store dele af Fredericia Kommune, men det var ikke længe, de fik lov til at hænge, og det er der en særlig grund til.

– Vi var ikke klar over, at der var kommet en ny lovgivning i 2019, og derfor pillede vi dem ned igen samme af, siger Venstres byrådsmedlem, Kenny Bruun Olsen, og fortsætter:

– Som en anden kendt politiker må vi erkende vores fejl, men så vi har haft en generalprøve. Vi brugte tre timer på det sidst, og så må vi se om vi kan gøre det hurtigere, når det er tilladt, siger han.

Kenny Bruun Olsen henviser til, at det tidligere har været lovligt at opsætte bannere før det er lovligt at hænge valgplakater op. Det eneste krav var, at det skulle være udenfor bygrænsen, og det havde Venstre holdt sig efter, men nu må partiet i stedet vente til den 23. oktober med at sætte valgplakater op.