Når kalenderen skriver november 2021 er der kommunalvalg igen. Nogle partier er tidligere ude end andre – heriblandt Venstre. De vil gerne samle et stærkt hold, men også et hold der arbejder sammen, fortæller formand Frances O’Donovan. Fredericia AVISEN kunne forleden fortælle, at nuværende gruppeformand, Peder Tind, også ved det kommende interne valg (og efterfølgende kommunalvalget) vil kæmpe for at Venstre igen kan vinde borgmestertaburetten.

“Vi havde på generalforsamlingen indstillet til, at vi allerede i maj skulle afholde generalforsamling. Få uger efter lukkede Danmark helt ned, hvilket har sat en naturlig stopper for, at vi har kunnet afholde vores opstillingsmøde i maj. Efter en dialog med landsorganisationen har vi fået lov til at rykke opstillingsmødet til august”, fortæller formand for Venstre i Fredericia, Frances O’Donovan.

“Vi gør klar til valgkamp med det her møde. Vi gør klar til både Kommunalvalget og til Regionsrådsvalget. Hvis der er nogen i Fredericia der tænker, at de gerne vil være en del af et seriøst politisk hold, hvor den liberale ideologi er øverst på dagsordenen, så må de meget gerne give sig til kende. Ved de sidste mange valg har vi haft en meget stærk liste – og det skal vi også have denne gang”, fortæller hun og fortsætter:

“Vi skal have en liste der afspejler Fredericia på mange måder, både i forhold til køn, alder, faglighed og perspektiver. Vi ønsker en meget bredt funderet gruppe, for på den måde er vi stærkest i vores kamp for den liberale politik”.

Venstre er blandt de første, hvis ikke de første, til at afholde deres opstillingsmøde. Men det er ikke tilfældigt, forklarer Frances, nærmere tværtimod. Det er helt med vilje, at man er ude nu mere end et år før kommunalvalget med en opstillingsliste.

“Det er en bevidst strategi. Vi vil gerne have et lidt længere forløb til at lave forarbejdet op til valgkampen. Vi vil have lagt en god plan for hvordan vi gør vores kandidater valgkampsklar, herunder finde ud af hvordan vi sørger for de bliver klædt ordentligt på gennem undervisningsforløb. Vi kan også godt lide at vi får samlet et hold, hvor der er et meget stærkt sammenhold internt”, forklarer Frances O’Donovan.

“Det kræver et længere forløb. Vi er kendt for at have meget stærke lister med meget forskellighed. Det kan vi godt lide, for forskelligeheden er det der fordrer en sund debatkultur, både internt og udadtil. Men omvendt kræver det så også noget arbejde, at få lagt en linje, en fælles linje. Men det handler også om at identificere de enkelte kandidaters styrker, vi skal have sporet os ind på hvilke mærkesager de enkelte vil gå til valg på. Det kræver et lidt længere forløb – og derfor har vi opstillingsmøde allerede nu”, fortsætter hun.

“Skulle det ske, at vi ikke får opfyldt alle pladserne her og nu, så har vi hele vejen frem til datoen for indgivelse af opstillingsliste til at supplere op. Men jeg vil gerne opfordre alle der kunne have en lyst til at stille op – eller måske bare gerne vil høre lidt mere om det at stille op, til at kontakte mig eller vores gruppeformand, Peder Tind”, lyder det afslutningsvist fra Venstres formand, Frances O’Donovan.

Leave a Reply