Venstres politiske ordfører i Fredericia Byråd, Peder Tind, finder nyheden om PostNords flytning af 200 arbejdspladser fra Fredericia til Høje Taastrup for trist, men samtidig forventer han, at de kan hjælpes godt videre.

– Onsdag var en trist dag for Fredericia og for de berørte medarbejdere. Det er umådeligt trist. Det er selvfølgelig ikke den retning, som Fredericia ønsker at være i: At man lukker arbejdspladser. Vi vil gerne have, at man tiltrækker arbejdspladser. Det er heldigvis også det, der er sket de sidste mange år. Nyheden onsdag er den forkerte udvikling, og det er generelt bare trist.

– Jeg kan ikke undgå at tænke på, hvor voldsomt denne beslutning er for de mange familier, der er berørt af det. Det er samtidig en overraskende beslutning. Jeg tror ikke, at mange havde set det komme. Det er alvorligt, siger Tind, der håber på, at virksomhederne, der mangler arbejdskraft kan bruge nogle af de mennesker, der nu mister deres arbejde.

– Der er efterspørgsel og mangel på arbejdskraft i Danmark og i Fredericia. Opgaven er nu at forberede de mange medarbejdere på et jobskifte, mange af dem kan dog givetvis blive i logistikbranchen, hvor vi ved, at der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.  

Venstre-politikeren forventer samtidig, at Jobcenteret er klar til at træde til.

– Jobcentret er gearet på en anden måde end for år siden. Vi har et stærkt Jobcenter, der har en god og tættere kontakt med virksomhederne, men det er klart, at når 200 mennesker mister deres arbejdsplads, så venter der et hårdt arbejde, siger Peder Tind.

Han forventer dog, at PostNord også vil hjælpe medarbejderne godt videre.

– Forhåbentligt vil de tage det ansvar, det er, når man fyrer rigtig mange mennesker at hjælpe medarbejderne videre. De fleste medarbejdere vil formodentligt ikke flytte fra Fredericia til Høje Taastrup, så der forventer vi også, at virksomheden hjælper, siger han og slutter:

– Vi har en branche, der skriger på arbejdskraft, så det er et håb, at vi ser dem komme i job eller blive omskolet inden, posten lukker ned i Fredericia den 1. juni 2023.