Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen lagde vejen forbi Fredericia, hvor den lokale gruppeformand, Peder Tind, kunne byde velkommen til Korskærparken og et møde med den boligsociale indsats.

– Det gør et stort indtryk, lød det fra Venstre-formanden, da han havde mødt nogle af de unge mennesker, der har gjort brug af de mange boligsociale indsatser, som man i Fredericia Kommune gennem flere år har arbejdet  med.

– Især gør det et indtryk at tale med nogle af de mennesker der har grebet chancen til at gøre en forskel for sig selv. De har været omringet af nogen, der har en forståelse for, at man er nødt til at se på det enkelte menneske. Det går ikke, at man skærer folk over en kam. Det skal være mennesker over systemer, siger Jakob Ellemann-Jensen.

– Vi fokuserer som politikere nogle gange utroligt meget på de steder hvor det ikke fungerer, men hvis nu vi brugte mere tid på de ting hvor det fungerer, så tror jeg faktisk vi ville blive klogere. Jeg er i hvert fald blevet klogere i dag, fortsætter partilederen.

Gruppeformand for Venstre i Fredericia Byråd, Peder Tind, gav sin formand lektier med hjem til Christiansborg. Han skulle tage hans nye oplevelser med tilbage og bruge dem aktivt.

– Den erfaring man har gjort her, den synes jeg man skal bruge andre steder også. Med det mener jeg, at man kan ikke 1:1 overføre løsningerne til et andet sted, for løsningerne er forskellige, men det her med at tage folk alvorligt, at stille forventninger til folk, siger Jakob Ellemann-Jensen og fortsætter:

– Det er lidt efter devisen med, at der er ikke nogen der kan alt. Nej, men alle kan noget. Så hvis ikke man møder nogen med forventninger, så lever vi heller ikke op til det. Forventninger kan være svære at efterleve, men man kan i hvert fald gøre forsøget.

Peder Tind: Jeg er stolt af at vise byen frem

Det var en stolt Peder Tind, der kunne byde partiformanden velkommen, ikke kun til Fredericia, men til et af de områder som Peder Tind i kraft af sin rolle som formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget har arbejdet tæt med.

– Jeg er glad for, at vi kan vise Jakob (Ellemann-Jensen, red.) noget af vores sociale område med Korskærparken og Sønderparken. Vi er kommet af ghettolisten og vi har set et meget markant fald i ledigheden. I Fredericia, over en bred kam, er vi kommet meget tæt på landsgennemsnittet. At vise ham det og fortælle ham den historie, at Kasper (Søstrøm, red.) kunne fortælle om de unges oplevelser med indsatserne. Det er en følelse af stolthed og glæde, siger Peder Tind.

Spørger man Peder Tind, så er investeringer i beskæftigelsesområdet givet godt ud.

– Jeg tænker politik på den måde, at vi skal investere i mennesker. Vi skal investere i at hjælpe mennesker på rette vej. Når det handler om beskæftigelse og uddannelse, så kan det godt være at man investerer her og nu, men på den lange bane kommer de til at arbejde og gøre en indsats for samfundet, siger Peder Tind og fortsætter:

– Man skal have den politiske villighed til at afsætte midlerne. Jeg bliver ærgerlig når man vil spare på det her område. I det kommende budget vil man skære i beskæftigelsesindsatsen. Det her er et billede på, at vi er på den rette vej. At man vil skære her, det er jeg meget imod. For det her, det virker. Hvis jeg bliver borgmester, så vil jeg skrue op for beskæftigelsesindsatsen.