Forud for budgetforhandlingerne tidligere i år fremsatte Venstre et ønske om mere sikre skoleveje i Fredericias midtby. Det er et ønske der tidligere har været en del af budgettet, men er siden blevet skudt til hjørne. Nu skal der ses nærmere på det sammen med en ny midtbystrategi, men Venstre så gerne at man så mere eksplicit på skolevejene til de tre skoler i Fredericias midtby.

»Det fylder ikke meget i budgettet, men jeg synes det er meget vigtigt alligevel«, indleder Venstres Pernelle Jensen. Emnet handler om sikre skoleveje, noget man i Fredericia Kommune har arbejdet meget med i de senere år. »Det er et meget vigtigt arbejde«, understreger Jensen, men forklarer samtidig, at man også skal se mod de private skoler i Fredericia Kommune, for »det er også Fredericias børn – og de skal også have sikre skoleveje«, slår Pernelle Jensen fast.

»For et par år tilbage bad Venstre om at der skulle kigges på skolevejene indtil midtbyen, med et særligt fokus på Købmagergade. Den er meget trafikeret – og der holder mange biler. Det er en ret farlig vej at færdes på, især hvis man er blød trafikant«, siger Jensen og fortsætter:

»Vi har sikret gode færdselsveje til folkeskolerne, men vi har ikke sikret det for de tre skoler i midtbyen. Det er på tide, at vi laver om på det. Vi diskuterede det i et tidligere budget, her endte det som en del af cykelstikataloget – og helt nede på en ottende plads. Det synes jeg ikke er godt nok, for det handler om vores skolebørn«.

I Fredericias midtby finder man både Realskolen, Sct. Knuds Skole og Fredericia Friskole – alle tre beliggende med kort afstand til hinanden og de fleste bruger Købmagergade som til- eller frakørselsvej. Man kommer til at kigge på det, men ikke i det omfang som Venstre og Pernelle Jensen havde håbet.

»Jeg synes det er meget vigtigt, at man kan færdes sikkert til og fra skole, uanset om det er en privat- eller folkeskole. Jeg har forsøgt at løfte det ind i budgettet igen og få det op på prioritetslisten. Jeg kunne ikke nå helt i mål med det, det ærgrer jeg mig over«, siger Pernelle og fortsætter:

»Men når det er sagt, så er jeg glad for at vi trods alt har fået grundtankerne med ind under den nye midtbystrategi, der blandt andet sætter fokus på trafikafviklingen i midtbyen. Det handler også om de bløde trafikanter, der lige nu er meget udsatte. Jeg glæder mig over at det står der, selvom jeg selvfølgelig havde håbet på at vi havde lagt endnu flere kræfter i det«.

»Det er ikke nødvendigvis en cykelsti i Købmagergade der er løsningen – og det er desuden ikke kun Købmagergade, der er flere centrale indfaldsveje også. Men Købmagergade er meget udsat. Jeg vil ikke foreslå en konkret løsning, men det er vigtigt at der kommer en løsning. Jeg har stor tiltro til, at der er en smart og klog måde at gøre det på«, slår Jensen fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer