Venstre præsenterede mandag en 360 graders bosætningsstrategi, her var bymidten en central del af oplægget. AVISEN har talt med byrådspolitiker Kenny Bruun Olsen og Formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen om butikslivet og oplevelserne i midtbyen.

Venstre vil sikre midtbyens fremtid – og det skal ske ved at få flere borgere til at bruge byen. 

»Først og fremmest, så ønsker vi alle sammen en levende bymidte med et bredt udvalg og specialvarer. Vi har også en lokalplan, der tilgodeser, at vi har butikker indenfor Voldene. Jeg er dog bekymret, når jeg ser i undersøgelser, at det står skidt til, imens kædebutikkerne udenfor Voldene oplever vækst. Det betyder ikke, at det sidste er skidt. For jeg er glad for, at nationale og internationale kæder har fundet vej til vores by, men i den indre by skal vi tage os lidt sammen. Vi skal støtte de små butikker, i stedet for at tage til Kolding Storcenter. Vi skal købe vores jakkesæt i den lokale tøjbutik,« siger Kenny Bruun OIsen (V) og fortsætter:

»Vi har brug for den omsætning i Fredericia. Det er klart, at hvis det bliver sværere at komme ind til byen, bliver sværere at parkere og lignende, så har vi nogle problemer. Derfor er det vigtigt, at når der i dele af byen er og indføres betalingsparkering, så skal vi have nogle andre tiltag også. Jeg er ikke imod en Voldpromenade, men når det koster p-pladser, så skal vi have et alternativt til disse.«

»Derudover skal vi lave det mere intelligent. Jeg er ked af at se, hvordan Nymarksvej er blevet. En stor cykelsti og en vej, man skal køre slalom igennem, når man kører bil. Det holder ikke. Vi skal passe på vores cyklister, og her er en cykelsti en god ting, men vi skal ikke gøre det vanskeligt for bilisterne. Det må kunne gøres bedre,« uddyber Bruun Olsen.

Kenny Bruun Olsen og Venstre er klar til at gøre noget nu for at byen kan sprudle, og det håber han, at hans kolleger er med på. 

»Der skal ske noget nu. Vi bliver færre i Fredericia, og vores midtby har det hårdt. Vi har allerede gjort mange ting – og til trods for, at den seneste undersøgelse stammer fra før Coranakrisen, hvor byen oplevede mange gode events og tiltag, så ser det alligevel skidt ud. Dengang havde vi tilmed et Fredericia Teater, der buldrede af sted. Vi havde også Projektet: Gang i byen. Meget har været godt, men der skal flere events og oplevelser til. Gode veje, gode forhold og parkeringspladser. Der er ingen tvivl om, at Coronakrisen heller ikke har gjort tilstanden bedre. Men hvis vi alle køber tøj på nettet, som eksempelvis en kjole, fordi det er blevet nemt, så forsvinder varelageret i byen. Derfor skal vi gøre det mere attraktivt at handle i byen, samtidig med, at vi husker på, hvad det betyder for os alle med en aktiv midtby. Det er jo det, vi ønsker., Det er også fint, at der sker noget i Kanalbyen, og investorer trækkes til for at lave parkeringskældre, man kan sælge p-tid til, men det er ikke vejen frem for vores detailhandel« slutter Kenny Bruun Olsen.

Fredericia Shopping hilser de politiske vinde velkommen

Formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen er glad for politikernes fokus på midtbyen. Det er nødvendigt med stor opbakning.

»Det betyder meget for mig, at vores politikere er blevet opmærksomme på, hvor vigtigt, det er at have en god midtby. Fredericia er en spændende by, og nu er det tydeligt at mærke, at politikerne ønsker, at vi fortsat skal være en stærk handelsby. Der er allerede gjort mange gode tiltag, eksempelvis Byforum og Sommer i Fredericia. Det er et godt spor, vi er på ved ud ad. De mange tiltag giver gode effekter, så jo flere jo bedre. Jeg vil ikke forholde mig til den del med kontingent, men det er klart, at hvis vi får flere penge at arbejde med til at skabe oplevelser og liv i byen, så bliver det bedre for vores butikker. Jo flere events og oplevelser, jo flere mennesker i gaderne. Allerede nu har vi set, at grøn græs, legeredskaber, møbler og gode udemiljøer gør, at borgerne bruger vores by,« siger Mortensen og slutter:

»En central legeplads kunne også være et bud. Det er mange gode ting i søen, og alt skal generelt være en oplevelse, når vi skal folk til byen. I forhold til dit spørgsmål om parkeringspladser, så er jeg helt enig i, at der ikke skal være betalt parkering i Fredericia. Det er dybt skadeligt for handlen.«

Læs også

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
John
John
1 måned siden

Gammel skrøne med vi tager til Kolding Storcenter.
Er der lavet en ukendt analyse på dette?
Kender til gengæld flere Kolding borgere som kommer til Fredericia.

Men at gøre midtbyen attraktiv er godt, men under den rigtige overskrift.
Tror mere det er Flensborg og grænsehandel der er den store røver.
Men det er jo rent prismæssigt, og ikke fordi grænsehandel er spændende.