Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen vil bandekonflikten til livs blandt andet ved at lade forsvaret aflaste politiet.

“Den verserende bandekonflikt er fuldstændig uacceptabel. Vi vil ikke acceptere en kynisk og kriminel adfærd med trusler, tilfældige skyderier og utryghed i vores gader”, meddeler han i en pressemeddelelse.

Konflikten mellem banderne har i sær været tydelig i København og Århus, hvor der i de seneste måneder har været en eskalering, der gør borgerne utrygge og øger risikoen for at tilfældige personer bliver ofre for krigen.

Derfor vil Venstre skærpe indsatsen, forklarer Preben Bang Henriksen:

“For at styrke indsatsen mod banderne, vil regeringen nu lade forsvaret aflaste politiet, bl.a. ved den danske grænse og til andre bevogtningsopgaver under politiets ledelse. Det skal frigøre flere betjente til bekæmpelsen af bander. Det er helt nødvendigt, at vi trækker på de ressourcer, vi har, så vi kan sikre, at vi stresser banderne maksimalt. Politiet er hårdt spændt for – blandt andet pga. migrationspresset og terrortruslen mod Danmark, og derfor har de brug for en hjælpende hånd. Og heldigvis samarbejder politi og forsvar allerede i dag om en lang række opgaver”.

Udover den styrkede indsats i form af mere mandskab, vil Venstre også undersøge om det er muligt at forbyde kriminelle grupperinger som Loyal to Familia. Af allerede eksisterende tiltag kan nævnes at antallet af elever på politiskolen er øget.