Jens Andersen, Jette Andersen, Tine Jessen og Niels Jessen kan godt lide et godt glas vin. For snart et år siden åbnede de hobbyvirksomheden LT Vinimport, og siden har det taget fart. Fra nær og fjern i Danmark har de fået bestillinger.

At der er tale om en hobbyvirksomhed understreges af, at firmaet er registreret på Tine og Niels’ adresse i Erritsø. Niels er dog ikke hjemme under besøget grundet arbejde, men over et glas fra Vincenzis vingård, der er omdrejningspunktet for hele LT Vinimport, fortæller de om rejsen med firmaet.

Historien med Vincenzis vingård ligger en del år tilbage. Venneparret har som mange andre danskere været på ferie ved Gardasøen, og i den forbindelse blev de anbefalet at tage turen til vingården. I sommeren 2020 var Jens, Jette, Tine og Niels på sommerferie i Løkken, og der så projektet med LT Vinimport sin begyndelse.

– Vi talte om det var sjovt og så var vi på vingården flere gange og sagde, at nu prøver vi det. Vi besluttede os for at starte den der, siger Jens.

Efter en masse forarbejde blev CVR-nummeret oprettet den 1. januar 2021, og den 15. februar 2021 startede salget. Siden har det taget fart.

– Vi vidste godt, at vi synes vinen var god, så vi tænkte, at vi købte en palle og så på det. Vi har solgt en del siden, siger Tine med et smil.

Sortimentet tæller rød, hvid, rosé og mousserende vin. Til at starte med var der seks vine, og nu er hobbyvirksomheden oppe at have 11 forskellige slags fra vingården, og udvidelsen skyldes, at det er gået godt med salget.

– Vi har reklameret på Facebook, vi bruger Instagram, vi har vores hjemmeside og så har vi også brugt mund-til-mund. På den måde er vi kommet bredt ud, siger Jette.

Med en beliggenhed i Fredericia ville det være nærliggende, hvis hovedparten af ordrene kommer fra nærområdet, men det er ikke tilfældet.

– Vi har kunder fra hele Danmark. Vi er heldige med, at mange danskere kører til Gardasøen på ferie, men ingen andre fra Danmark importerer den vi. Vi ved, at mange besøger gården, mens de er dernede, siger Jens.

Selvom LT Vinimport har fået en god start, er det ikke meningen, at venneparret fra Fredericia skal leve af det. Det skal fortsat være en fritidsbeskæftigelse, slår de fast.

– Vi gør det, fordi vi synes det er sjovt, lyder det enstemmigt.

Derfor har LT Vinimport heller ikke de store udgifter, som skal betales med indtægterne, som de får fra salget.

– Vi skal kunne komme på forretningsrejse til Italien to gange om året for de midler, som vi sælger for, men det er også det eneste vi skal have, siger Tine.

Hvis der kommer nyt vin til, så kan det være, at det er fra en anden vingård. LT Vinimport er nemlig blevet kontaktet af en anden gård.

– Vi har fået sendt en kasse herop, og den skal vi smage på, når vi skal ses igen og så vurdere vi om det er noget, som vi skal arbejde videre med, siger Jens.

Hvis man bor i en radius af maksimalt 25 kilometer fra Fredericia leverer LT Vinimport personligt til en, men ellers sendes vinen med Post Nord, og det er der taget forbehold for.

– Vi har været lidt udfordret med posten, så vi har købt speciel emballage, så man nu kan lade kassen falde på jorden uden, at der sker noget ved det, siger Jens.

Med en klar holdning til, at LT Vinimport skal forblive en hobbyvirksomhed, er det svært at se ud i fremtiden. Fremtidsplanerne er derfor ikke lige til at tale om.

– Vi har talt om det en del gange. Det skal være sjovt, og det skal det fortsat være. Det kan godt være, at vi kommer til at tage mere vin ind, men det skal også være noget, som vi kan stå indenfor, siger Jens.