Kanalbyen havde søndag mellem 13 og 16 inviteret byens borgere på nærmere eftersyn af den nye bydel der er under opførelse på den vestlige side af Gl. Havn. Læs mere om byggeriet på dette link: http://soendervoldgade.dk/

Og vejrguderne var med arrangørerne, så ganske mange havde lagt søndagsspadsereturen omkring Langebro, hvor der bl.a. blev budt på gratis kaffe fra en mobil kaffebar, musik fra en mobil disc-jockey og mulighed for at smage på varerne fra byens nye fiskeforretning “Fredericia Fisk”, der åbner i september måned i det gamle og nyrenoverede retiradehus på det nordvestlige hjørne af Norgesgade og Oldenborggade.

Udendørs lounge

På det sydligste punkt af Gothersgade, der fremover kommer til at hedde Langebro var der foran byggepladsen opstillet møbler der hurtigt blev befolket med besøgende der havde reddet sig en god gratis kop cappucino e.l. og hurtigt gik snakken mellem venner og folk der bare fandt plads ved siden af hinanden og tilfældigt faldt i snak.

Ikke de mest komfortable møbler at komme ned på eller op fra, men en livlig snak gik hurtigt blandt de fremmødte.

Og i strålende solskin, dog med en solid vind og skyer på flugt fandt nogle læ bag opsatte containere med udsigtsplatform og på opstillede borde og bænke opstillet til brug for indtagelse af smagsprøverne fra Fredericia Fisk.

Forsmag på byens nye fiskeforretning

Friske fiskepiger fra Fredericia Fisk sørgede for frokostmenuer til pop-up loungen i Kanalbyen
Rikke, Nikita og Dorte fra Fredericia Fisk stod for anretning og serveringen af frokost fra byens kommende fiskeforretning på det nordvestlige hjørne af Norgesgade og Oldenborggade (foto: Claes Andersen, Fredericia AVISEN)

Fredericia Fisk tilbød to frokostmenuer til fornuftige priser og der var hurtigt rift om at prøve menuerne, som Fredericia AVISENs udsendte prøvede hovedbestanddelen af i form af en fortrinlig håndfrikadelle der var virkelig lækker. Og heldigt at den udsendte journalist i området løb ind i sin udlejer, Fredericias rødeste bolighaj, Lars Rasmussen, hvis hustru, Ulla, lovede at tage billeder fra rundvisningen i nybyggeriet, da denne skribent ikke var helt sikker på at turen op i en ufærdig bygning var sund kost for et halvhandicappet, halvgammelt kadaver som undertegnedes.

Afslapning i pop-up loungen i Kanalbyen
Ejeren af “Danmarks gladeste opgang”, Lars Rasmussen, og fru Ulla, var også til pop-up lounge og nød både det gode vejr og maden fra Fredericia Fisk (foto: Claes Andersen, Fredericia AVISEN)

Erritsø-par på udkig efter lejlighed med udsigt

Blandt de mange der prøvede frokostretterne fra Fredericia Fisk var også ægteparret Yrsa og Helge Sommer, der havde taget cykelturen fra Erritsø, og drømmer om en lejlighed med udsigt i det nye kvarter og derfor ville op og kigge nærmere på de nye bygninger

Erritsø-ægtepar til pop-up lounge for at se på lejlighed med udsigt
Ægteparret Yrsa og Helge Sommer fra Erritsø var til pop-up lounge både for at prøve de gode frokostmenuer fra Fredericia Fisk og se på lejlighed med udsigt i de nye byggerier i Kanalbyen (foto: Claes Andersen, Fredericia AVISEN)

Læs mere om byggeriet i Sønder Voldgade-kvarteret her

Gallleri med udsigtsbilleder fra det nye byggeri

Udsigtsfoto fra nybyggeriet i Kanalbyen
Udsigt fra det nye byggeri Kanalbyen (foto: Ulla Vibeke Rasmussen for Fredericia AVISEN)
Noget af en udsigtsterrasse i nybyggeriet i Kanalbyen (foto: Ulla Vibeke Rasmussen for Fredericia AVISEN)

Arrangørerne af pop-up loungen var: A. Enggaard, Fredericia Fiskebutik, Danbolig – Fredericia og Middelfart og Kanalbyen.