Når der om under en måned er U-23 DM i cykling i Randers, er det med en ung vejlenser på jagt efter en topplacering. Mathias Bregnhøj, der ved siden af skolegangen på Campus Vejle Sportscollege for tiden kører for Odder CK Elite, har timet formen, så den topper til Danmarksmesterskabet.

”Mit træningsprogram er sæsonplanlagt, så jeg vidste allerede i januar, hvordan jeg skulle træne for at toppe til DM. Det absolutte succeskriterium er en placering i top-fem, men top-ti vil også være fortrinligt,” siger Mathias Bregnhøj.

Mathias træner cirka 20 timer om ugen, og det ville under normale omstændigheder være svært at forene med lektielæsning og undervisning.

”Jeg kan også kun få det til at gå op, fordi jeg går på Campus Vejle Sportscollege. De hjælper os fantastisk meget med at få hverdagen som elitesportsudøver og skoleelev til at hænge sammen,” siger han.

Glad for EliteVejles støtte

Vejles nye cykelhåb modtager årligt en økonomisk støtte fra EliteVejle, der hjælper ham til at købe nyt træningsudstyr, som kan være svært at få råd til, når man går i skole. Og Mathias er da også glad for den hjælpende hånd.

”Det er en god hjælp, når man er studerende og prøver at klare den i en udstyrssport. Selvom jeg også får noget økonomisk støtte fra mit hold, så er det stadig en god hjælp,” siger han.

Helt konkret har EliteVejles støtte givet Mathias mulighed for at købe en wattmåler, som, han mener, er et fantastisk godt træningsudstyr.

”Den måler min effekt meget bedre, end traditionelle pulsmålere gør,” siger Mathias Bregnhøj.

Drømmer om at komme til udlandet

Mathias drømmer om at udvikle sig så meget som overhovedet muligt. Han sætter sig nogle mål, men ofte er det processen, som vejlenseren synes er sjovest, snarere end det er resultaterne.

”For mig er det vigtigt at være i konstant udvikling. Ellers er det ikke sjovt længere,” siger han.

Det 19-årige talent drømmer da også om at komme uden for landets grænser for at prøve talentet af, men han går ikke nødvendigvis benhårdt efter at blive professionel. Det er nemlig lige så meget noget andet, der driver det unge cykelhåb.

”Succeskriteriet er nærmere at få nogle gode oplevelser, og det er også derfor, jeg gerne vil væk fra Danmark, så jeg får oplevet noget som cykelrytter.”

Hos EliteVejle har man stor tiltro til Mathias og elitekoordinator Peter Ginnerskov glæder sig over at kunne støtte ham i den sportslige udvikling.

  • For EliteVejle er det en naturlig ting at bakke op om talenter, der brænder så meget for det, de laver. Mathias har potentialet til at slå igennem som senior, og vi glæder os til at følge ham i fremtiden, siger Peter Ginnerskov.

(Foto: Vejle Kommune – tekst: Sebastian Florander Smidt )