Der er godt gang i befolkningsudviklingen i Vejle Kommune. Faktisk går det så godt, at det reelle befolkningstal allerede er et godt stykke over den prognose, som kommunen selv har udarbejdet. Her siger tallet for 2015 knap 800 nye indbyggere, men det tal har virkeligheden for længst overgået. Ved starten af oktober måned havde tallet nået lige knap 1200 nye indbyggere.

Det er en tendens, som glæder borgmester Arne Sigtenbjerggaard:

-Vi har generelt set en stigende befolkningstilvækst i kommunen over de sidste mange år. Men i år er den nærmest eksplosiv. Der er ingen tvivl om, at vi når over vores egen erhvervspolitiske målsætning om at vokse med 1000 nye borgere om året.

-Vores beliggenhed, gode infrastruktur og karrieremuligheder for hele familien betyder rigtig meget for vores bosætning. Du kan nå Århus på 45 minutter, Hamborg og København på godt 2 timer. Vi har gode motorveje og en international lufthavn i baghaven. Og så kan du inden for en times kørsel af Vejle nå knap 600.000 arbejdspladser. Vi har desuden en af landets laveste kommuneskatter – faktisk får en familie, der vælger at flytte fra Hovedstadsområdet til Vejle Kommune i eget parcelhus 48.000 kr. mere til rådighed om året.

Vejles boligmarked vokser også

Den store befolkningsudvikling smitter også af på byggeriet. Pt. bygger Kirk Kapital A/S nyt hovedsæde med den verdenskendte kunster Olafur Eliasson i spidsen. Samtidigt bygger Kirk Kapital A/S og AP Pension, Pension Danmark og Bølgen A/S i alt 273 nye boliger på havnen i Vejle. Der er også godt gang i salget af parcelhusgrunde i især Vejle og Børkop. Og de mange byggerier tilskrives en del af succesen.

-Ejendoms- og boliginvestorerne finder Vejle attraktiv. Samtidigt har de mange boligbyggerier, som f. eks på Vejle Havn en meget høj arkitektonisk kvalitet. Det betyder, at endnu flere danskere får øjnene op for Vejle, hvilket igen får investorerne til at interessere sig endnu mere for området. Og vi byder både ejendoms- og boliginvestorerne hjerteligt velkomne siger Kommunaldirektør Niels Nybye Ågesen.

Tilflyttere fra hele verden

I modsætning til Aarhus og København er der i Vejle et overskud af både danske og internationale tilflyttere. Danskerne foretrækker i stor stil at flytte til Vejle. Og samtidigt ses også en stigning i antallet af internationale tilflyttere.

Ikke mindst de store virksomheder i området trækker mange nye tilflyttere med sig. En af dem nye er Jens Thorkild Dueholm fra Siemens Wind Power. Han har valgt at flytte fra Varde til Vejle i takt med det nye job:

-Jeg har altid pendlet til arbejde, og ville egentlig gerne bo tæt på min arbejdsplads. Så da jeg fik arbejde i Vejle, valgte min kone og jeg at flytte med. Vejle ligger lige midt i det hele – både i forhold til de store virksomheder inden for vindenergi, og i forhold til resten af Danmark. Især kombinationen af storby og naturen helt tæt på er et stort plus.

Indsatsen begynder at give pote

Hvert andet år spørger Vejle Kommune deres tilflyttere om begrundelsen for at flytte til området. Og tilflytterne vælger i høj grad Vejle på grund af adgangen til de mange jobs, den smukke natur, og et ønske om at komme tættere på familie og venner.

-Vi har gennem de sidste par år arbejdet intensivt med at tiltrække, modtage og fastholde tilflyttere til Vejle Kommune. Vi har lagt en aggressiv bosætningsstrategi, og den er vi nu så småt begynde at høste frugterne af. Vi har lagt en strategisk kurs, både når det gælder om at tiltrække investorer og tilflyttere til området.

– Vi har blandt andet ansat en bosætningsguide, som sørger for at guide tilflytterne og hjælpe dem med alle aspekter af flytteprocessen – alt lige fra rådgivning om boligområder til introduktion til vores mange fritidsmuligheder. Samtidigt fungerer hun også som håndholdt indgang for vores virksomheder, når de skal ansætte nye medarbejdere, som ønsker at flytte hertil, siger kommunaldirektør Niels Nybye Ågesen.