På papiret var der tre point på spil, men med Vejle og SønderjyskEs placering i bunden af tabellen, ville en sejr kunne give det ene hold et rygstød. I en kamp, hvor det polerede spil udeblev, var Vejle kyniske foran mål og vandt 3-1. Sejren betyder, at Vejle nu er et point efter SønderjyskE i tabellen, og har syv point op FC Nordsjælland på den anden side af nedrykningsstregen.

En nøglekamp efter 15 spillerunder fandt sted i Nørreskoven søndag eftermiddag. Vejle tog imod SønderjyskE, der inden kampen var fire point foran vejlenserne. Begge mandskabet kæmpede for at komme om på den anden side af nedrykningsstregen, som FC Nordsjælland besidder med 15 point.

Ugens løb har været hektisk i det sønderjyske. Efter blamagen mod Silkeborg blev træner Michael Boris erstattet, og han er midlertidig afløst af assistenttræner Simon Poulsen. Poulsen havde i forhold til Silkeborg-kampen reageret ved at lade Nicolai Flø starte på mål i stedet for Lawrence Thomas, og også Kristoffer Ingi Kristinsson og Daniel Prosser var bænket. I stedet startede Rilwan Hassan og Abduldrahman Taiwo på banen.

For VB-træner Peter Sørensens vedkommende havde han for første gang Domnic Vinicius med i kamptruppen efter, at vejlenserne tilknyttede ham tidligere på efteråret. Brasilianeren startede dog på bænken, men i stedet blev det til startpladser til Andres Ponce, Saeid Ezatolahi og Heron Crespo de Silva. Til gengæld var Viljomur Davidsen, Lundrim Hetimi og Luka Djordjevic bænket.

Regnen silede ned, og det velpolerede spil udeblev. Det var heller ikke ventet, da græstæppet på Vejle Stadion i forvejen ikke så alt for godt ud, og med et bundbrag i vente, var det heller ikke uventet, at fighten kom i højsædet.

Gæsterne var ganske ufarlige fra start. De havde ganske vist bolden, men på den sidste tredjedel skabte de ikke noget, der gav Vejle problemer. Til gengæld var Vejle mere farlige, og havde efter 11 minutter et skud, der havde retning mod mål, men en SønderjyskE-spiller fik blokeret forsøget.

Efter 23 minutter var det Arbnor Mucollis tur til at forsøge sig. Vejles nummer 11 tog bolden over til venstrebenet på kanten af feltet, og sendte et skud afsted langs jorden, men Nicolai Flø havde styr på forsøget fra den tekniske anlagte midtbanespiller.

Til gengæld kunne Flø intet stille op, da Vejle ti minutter senere scorede. Arbnor Mucolli førte bolden frem, og han havde flere spilmuligheder, men i stedet fortsatte Mucolli løbet og fra kanten af feltet bankede han bolden op i målhjørnet helt uden chance for Nicolai Flø. Det var ikke til at tage fejl af, at det var et vigtigt mål for Vejle. Jublen brød løs på stadion, og spillerne samlede sig i én stor jubelklynge og havde omringet Mucolli, der havde været den helt store spiller i opgøret.

SønderjyskE havde ikke bidt fra sig hidtil i opgøret, men målet fik sønderjyderne til at forsøge og ændre på det. De forsøgte sig med indlæg fra kanterne i slutningen af første halvleg, men farligt blev det ikke, og derfor gik Vejle til pause foran 1-0.

Anden halvleg startede uskønt. Den ene fejl blev lavet efter den anden, og det blev bedst eksemplificeret ved, at en Vejle-spiller gled i bolden og gav en stor chance væk, men SønderjyskE forspildte muligheden. For at forsøge at ændre slagets gang reagerede SønderjyskE-træner Simon Poulsen derfor ved at skifte Taiwo ud, og i stedet satte han Faris Moumbagna ind i angrebet, efter at Manjrekar James og Denis Kolinger havde holdt SønderjyskE i kort snor.

I stedet for at det ændrede kapbilledet skete det modsatte. Vejle kom foran 2-0 efter 59 minutter, da først Vejle havde en stor chance, der blev vekslet til et hjørnespark. Allan Sousa tog sig af sparket, og sendte bolden ind til forreste stolpe, hvor bolden blev forlænget og dumpede ned til Saeid Ezatolahi, der sendte vejlenserne i ekstase.

Få minutter senere slog Vejle til igen. Lukas Engel slog et indlæg ind fra venstre, og det ramte Duplexe Tchamba, der sendte bolden i eget mål. SønderjyskE samlede sig efterfølgende i en stor klynge, hvor anfører Marc Dal Hende holdt en peptalk, men korthuset var ved at falde fuldstændigt sammen, da Allan Sousa efter 67 minutter bragede bolden i mål. Inden bolden var i mål, var der dog vinket for offside.

SønderjyskE fik skubbet spillet længere frem på banen, men Sten Grystebust kom i vejen for sønderjydernes forsøg. Til at stå imod SønderjyskEs pres skiftede Peter Sørensen ud. Ud gik Lukas Engel og Arbnor Mucolli, der blev erstattet af Kevin Custovic og Lundrim Hetemi, der fik det sidste kvarters tid på banen.

Med seks minutter tilbage af opgøret brød jublen løs igen. Ikke fordi, der var scoret, men fordi Dominic Vinicius gjorde Superliga-comeback for Vejle. Brasilianeren har en stor plads i Vejle-fansenes hjerter efter, at han i sin første periode i klubben lavede 24 mål i 46 kampe, og blev solgt til den kinesiske klub, Beijing BSU. ”Dom”, som han kaldes, afløste landsmanden Allan Sousa, og samtidig fik Ezatolahi fyraften, da han blev erstattet af Mouhammed Drammeh.

I slutminutterne lykkedes det SønderjyskE at reducere. Det skete, da Kollinger begik et frispark på kanten af feltet. Frisparket blev sparket ind i feltet, og foran mål var Emil Holm fri, og svenskeren fik sendt bolden i kassen til slutresultatet 3-1.

Næste gang Vejle skal i aktion er den 21. november på udebane mod Randers. Næste gang SønderjyskE skal i kamp er mod AaB den 22. november på hjemmebane.