En delegation fra Vejle med borgmester Arne Sigtenbjerggaard i spidsen er netop nu på vej til Folketinget, hvor de har foretræde for retsudvalget senere i dag. De skal præsentere Vejles bud på placeringen af en ny politiskole i Vejle – bygningerne er klar og beliggenheden er ideel til at kunne rumme den nye politiskole og centret for efter- og videreuddannelse.

Vejle er på Folketingets retsudvalgs dagsorden, når de mødes senere i dag. Anledningen er, at Vejle har anmodet om foretræde. Med borgmester Arne Sigtenbjerggaard i spidsen vil delegationen præsentere mulighederne for at etablere den nye vestdanske politiskole i Vejle. Allerede i april lagde byen via et brev til Justitsministeriet billet ind på at være hjemsted for den nye uddannelsesinstitution.

– Vi vil selvfølgelig pege på Vejle som den helt oplagte mulighed for den nye politiskole, når vi får foretræde for Folketingets Retsudvalg. Vi er meget glade for, at de har taget imod vores anmodning om foretræde, for udvalget har jo indflydelse på beslutningen om placeringen af den nye politiskole. Derfor er det vigtigt og meget afgørende, at vi får fortalt om alle de fordele, der er ved at placere den i Vejle, siger Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Delegationen, der udover borgmester i Vejle Kommune Arne Sigtenbjerggaard, består af viceborgmester Søren Peschardt fra Socialdemokraterne, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Vejle Folmer Kristensen og kommunaldirektør Niels Ågesen, har ganske kort tid til at præsentere deres sag.

Bygningerne står klar – placeringen er i top

I Vejle er der allerede ideelle bygninger, der står tomme og er klar til indflytning. Også infrastrukturmæssigt er beliggenheden i top – det ligger tæt ved lufthavn, jernbane, lige ud til motorvejen og tæt ved de moderne skydebanefaciliteter i Vingsted. Samtidig er byens centrale placering i Danmark attraktiv i forhold til rekruttering af både lærere og elever. Derudover har Vejle i mange år været anvendt til Rigspolitiets efteruddannelsesaktiviteter med et tæt samarbejde med byens hoteller.

– Om den fysiske placering har vi peget på ejendommen Soldalen 8, som ligger lige ved motorvejen, men også kun ganske få minutters kørsel fra lufthavn og fra Vejle midtby. Bygningen er ugenert placeret, og ejendommen kan let indhegnes og rummer gode muligheder for tilpasning og nybyggeri, hvilket vi i de senere uger har drøftet med Bygningsstyrelsen og Rigspolitiet, udtaler borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Den nye politiskole ventes at være klar til politielever i 2018.

Fakta:

I forbindelse med det seneste politiforlig fra november blev det besluttet, at der skal uddannes flere politibetjente, og løsningen er bl.a. at etablere en politiskole i det vestlige Danmark med højest to timers udrykningskørsel fra København. Faktisk bliver skolen et uddannelsescenter, som skal rumme både politiskole og efter- og videreuddannelse i form af specialuddannelser og diplom- og lederuddannelser.

Soldalen 8 som delegationen fra Vejle håber bliver den nye politiskoles adresse, har senest været indrettet til University College Lillebælts (UCL) sygeplejerskeuddannelse. Den ligger ugenert og lige ved motorvejsafkørsel Syd.