Skibstrafikken til og fra Vejle er en spændende og meget vigtig del af byens historie. Kom og hør om skibsfart og de vejlensiske sømænds barske liv fortalt af VejleMuseernes inspektør lørdag 3. oktober.

“Der opstod en klaring i snevejret, så vi i månelyset kunne se Hornet (Kap Horn) ret forude… med sneen og stormen faldt temperaturen.. Alle, der var i rigningen knækkede neglene og fik fingrene slidt til bart råt kød på den hårde sejldug.”

Sådan beretter en vejlensisk sømand om sin tid på store sejlskibe i begyndelsen af 1900-tallet. Søfarten bragte ikke bare folk fra Vejle ud i den store verden, den bragte i lige så høj grad verden til Vejle. VejleMuseernes inspektør, Anders Emil Rasmussen, fortæller ved en gratis omvisning lørdag den 3. oktober om skibstrafikken som Vejles bindeled til resten af verden. Eksempelvis var byens bomuldsspinderi helt afhængig af skibene, som forbandt Vejle med havnebyer over hele kloden.

”Skibsfarten har betydet, at Vejle udviklede sig i en positiv retning og blandt andet fik en bedre infrastruktur, som gør den til den by, vi kender i dag,” siger Anders Emil Rasmussen.

 

Tid og sted

Gratis omvisning lørdag den 3. oktober kl. 14

VejleMuseerne – Kulturmuseet Spinderihallerne, Spinderigade 11, Vejle

Ingen tilmelding.