På Syddansk Erhvervsskole i Vejle har de hænderne fulde. Siden oktober 2015 er antallet af erhvervsskoleelever, der har fået lærepladser, steget for de tre byggeuddannelser: snedker, murer og tømrer. Fremgangen skyldes især, at partnerskabsaftalen mellem Vejle Kommune, Dansk Byggeri og Syddansk Erhvervsskole har skabt et bredt samarbejde, som giver bonus i form af flere lærepladser. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Fra murerlinjen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle har 49 elever fået en uddannelsesaftale i 2016 mod 34 elever i 2015. 81 elever fra tømrerlinjen har fået læreplads i 2016, hvor 60 fik det i 2015, og på snedkerlinjen har 31 fået en plads i 2016, mens det var 20 elever i 2015.

I Dansk Byggeri Sydjylland er man godt tilfreds, og her er der fokus på, at partnerskabsaftalen fungerer efter hensigten, og at der kommer flere hoveder og hænder til branchen og erhvervsskolen.

– Vi kommer til at mangle 14.000 faglærte i bygge- og anlægsbranchen om få år, og derfor er det rigtig vigtigt, at vores indsats virker. Samtidig ser vi, at der er kommet større interesse for at tage en erhvervsuddannelse, og det er netop det, der er behov for, siger Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland.

– De lokale håndværksvirksomheder er gode til at tage vores dygtige elever, og vi oplever også, at flere unge gerne vil have en erhvervsuddannelse. Nu er opgaven at få markedsført EUX-eleverne over for virksomhederne, så alle de unge mennesker, der gerne vil være en del af bygge- og anlægsbranchen, kan blive det, siger Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole.

Generelt oplever Syddansk Erhvervsskole en stigning i antallet af praktikpladser – i 2016 har skolen samlet set tegnet over 1.000 nye praktikpladsaftaler mod ca. 700 i 2015.