Hen over forsommeren blev der på strækningen udlagt klimavenlig asfalt. Asfalten er nu kørt til, så hastigheden kan sættes op.

– På den klimavenlige asfalt opstår der en tynd membran, der skal slides af før der er optimalt vejgreb. Vejdirektoratet har løbende hen over sommeren tjekket asfalten, og nu er membranen slidt af, og der er ikke risiko for en glat overflade på motorvejen. Derfor hæver vi nu hastigheden til 130 km/t., siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Udbygningen fra fire til seks spor af motorvejsstrækningen mellem Odense V og Gribsvad blev udført i perioden fra foråret 2019 frem til december 2020.

– Selve udbygningen af motorvejen er nu helt færdig – der er et ekstra spor i hver retning, der er ny asfalt på hele kørefladen og hastigheden er på 130 km/t. Så nu er både fremkommelighed og kørekomfort i top, slutter Robin Højen Madsen.

Vejdirektoratet er ikke helt i mål med udbygningen af Fynske Motorvej. Den sidste etape mellem Nørre Aaby og Gribsvad pågår fortsat.

Læs mere Udbygning af Fynske Motorvej | Vejdirektoratet