Vejle Boldklub og FC Fredericia har begge været på træningslejr i Tyrkiet i den seneste tid. Søndag spillede de første kamp på dansk grund siden hjemkomsten, og det endte med en målrig affære, der sluttede 3-3.

For Vejles vedkommende var det sidste opgør inden, at det går løs i Superligaen den 20. februar på udebane mod Silkeborg. FC Fredericia har yderligere en test inden, at modstanderen er Lyngby i NordicBet Ligaen den 26. februar.

Opgøret, der blev spillet i Engum, bød på uofficiel startdebut til VB’s svensk-chilener Miiko Abornoz, der startede på venstre back. Derudover lignede VB’s startopstilling et hold, der godt kunne starte inde i Superliga-premieren. 

Det talte blandt andet tilgangene Lucas Hägg Johansson, Raúl Albentosa, Ebenezer Ofori og Edgar Babayan, men også velkendte navne som Denis Kolinger, Arbnor Mucolli og Allan Sousa.

Det var dog de fredericianske gæster, der bed fra sig i kampens indledning. Allerede efter seks minutter fik Kristian Kirkegaard netmaskerne til at blafre. FC Fredericia brød igennem i venstre side, og inde foran mål var Kirkegaard fri, og han scorede der scorede sikkert til 1-0.

FC Fredericia havde flere muligheder for at komme yderligere i front. Blandt andet havde Kristian Kirkegaard et forsøg, og det samme gjalt FC Fredericias australske prøvespiller. Efter en halv times spil blafrede netmaskerne igen, og igen var det Kristian Kirkegaard. Den offensive spiller tog bolden til sig på kanten af feltet, og bankede bolden i mål.

Luka Djorrdjevic blev efter 35 minutter tilkendt et straffespark, som brasilianske Allan Sousa tog sig af. Sousa satte bolden i mål, og så var der fornyet spænding i opgøret. Kort tid før pausen var Sousa på spil igen. Efter lidt tilfældigheder, efter et indlæg fra Thomas Gundelund, fik Sousa fat i bolden, og via den ene stolpe, gik bolden i mål til 2-2.

Kort tid inde i anden halvleg slog Patrick Egelund til. Den lille offensivspiller fik bolden midt for mål, og sparkede sikkert bolden i mål til 3-2. Tendensen med mange chancer i begge ender fortsatte efterfølgende, og både Djordjevic og Kirkegaard havde forsøg, der kunne være gået ind.

Efter 68 minutter lykkedes det VB at udligne. Det skete ved indskiftede Andrés Ponce , der sparkede bolden ind i det lange hjørne fra kanten af feltet. 

I den sidste del af kampen havde FC Fredericia flere nærgående forsøg. Blandt andet ramte fredericianerne træværket i forbindelse med et hjørnespark, og med fem minutter igen kunne Kristian Kirkegaard have scoret sit tredje mål, da han blev spillet fri i dybden af Alexander Jensen, men Kirkegaard brændte i den direkte duel mod Johansson.

Dermed endte opgøret 3-3.