I dag blev det et krav, at kunder og medarbejdere i butikker skal bære mundbind eller visir. Det gælder også i føtex butikkerne i Fredericia. Det nye tiltag skal bidrage til at bekæmpe smittespredningen og sikre trygge indkøbsoplevelser for kunderne. føtex bakker op om sundhedsmyndighedernes krav og iværksætter yderligere initiativer, der bidrager til sikre rammer for kunder og medarbejdere.

Antallet af smittede med Covid-19 bliver ved med at stige. Derfor har sundhedsmyndighederne nu udvidet kravet om at benytte mundbind til også at gælde i dagligvarebutikker. Et initiativ, som føtex bakker op om.

Fra og med den 29. oktober er det et krav at alle – både kunder og medarbejdere – bærer mundbind i føtex. Kravet gælder, medmindre man har en sygdom, som gør, at man ikke kan bære mundbind. Det er også muligt at bære et ansigtsvisir af fx plexiglas foran ansigtet i stedet for mundbind.

»Det handler om at få stoppet smittespredningen i samfundet og samtidig sikre, at danskerne har adgang til dagligvarer. Derfor bakker vi naturligvis op om kravet om mundbind. Vi har allerede iværksat en række tiltag, der sørger for, at kunderne føler sig trygge, når de køber ind hos os,” lyder det fra Anja Madsen, kædedirektør i føtex, der samtidig slår fast:

»Selvom medarbejderne nu også har mundbind på, så ændrer det ikke ved hverken service eller humør. Bag mundbindet smiler vi stadigvæk til kunderne, og så gør vi alt, hvad vi kan, for at de føler sig trygge, når de køber ind hos os.”

For at sikre trygheden i butikkerne fortsætter føtex med afspritning af vogne og kurve og sikrer mere plads i gangene, så det bliver nemmere at holde afstand. Derudover udvides åbningstiderne fra den 27. november, så kunderne kan handle fra kl. 6-21. De udvidede åbningstider gælder fra 27/11-30/12 2020. 31/12 2020 vil der være åbent fra 6-15.

Vi holder fast i de gode vaner fra foråret

Mundbindet skal findes frem, når man er ude at handle i den kommende tid. Her ses føtex Prinsessegades varehuschef, Allan Riis, ved det store skilt, der møder ind ved indgangen. (Foto: AVISEN)

I en medarbejderundersøgelse fra juni – foretaget blandt ansatte i føtex – fortæller 77 procent af de ansatte, at de oplever, at kunderne har været gode til at vise hensyn til andre, når de handler i føtex. De gode vaner skal vi huske i efteråret, så smittespredningen kan begrænses både lokalt og nationalt. Det fortæller varehuschef Allan Riis i føtex Prinsessegade.

»Kunderne har virkelig været gode til at holde afstand og spritte af – og jeg er sikker på, at kunderne nok også skal huske mundbindet,« siger Allan Riis, der torsdag formiddag havde oplevet, at langt største delen af kunderne havde husket mundbindet.

En lille forglemmelse behøver ikke stoppe en indkøbstur i butikken

Hvis man – og det kan jo ske – har glemt at få mundbind eller visir med hjemmefra, så er det muligt at få udleveret et mundbind i vores kundeservice.

»Alle skal have mulighed for at vænne sig til de nye regler, så hvis en kunde glemmer sit mundbind, så skal man blot henvende sig i kundeservice, og så hjælper vi. Men faktisk tror jeg, at de fleste nok skal huske mundbindet,« siger Anja Madsen.

Udover obligatorisk mundbind i butikken, er det fortsat også obligatorisk at bære mundbind i bistro, café og quickfood.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer